lauantai 27. huhtikuuta 2013

Raparperikeikauskakku


Raparperistakin voi tehdä keikauskakkuja. Tästä kakusta tulee erityisen mehevää, koska taikinaan lisätään myös porkkanaraastetta. Kakku maistuu sekä lämpimänä että kylmänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Raparperikeikauskakku

Taikina:
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
500 g raparperia

Vuokaan:
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria

Voitele paistovuoka ja ripottele fariinisokeri vuuan reunoille ja pohjalle. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita vuokaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuiva-aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku.

18 kommenttia:

  1. Herkullisen, mehevän näköinen, nams..:)

    VastaaPoista
  2. Tämä on niin ihanaa!:) Teen tosiaan joka vuosi heti ensimmäisenä keikauskakun, kun raparperiaika koittaa, tykkään niin raparperista. On keikauskakku ananaksestakin hyvää, mutta vielä enemmän tykkään raparperiversiosta. Täytyypä lisätä omakin ohje blogiin, se on aika erilainen kuin tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on.:) Ananaksestakin tulee tosi hyvä keikaus. Ehdottomasti lisäät oman raparperikeikauskakunohjeen blogiisi.:) Voin sitten kokeilla, kunhan nuo raparperit tuolta kasvavat. Hidasta on, kun on näin kylmää.:(

      Poista
  3. Todella herkullisen näköinen, nami!

    VastaaPoista
  4. Myös tämä raparperiresepti vaikuttaa oikein ihanalta. Blogissani ois sulle haaste, jos innostaa :)

    VastaaPoista
  5. Vau, kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    Terveiset pienestä ja herkullisesta merenranta kylästä!
    http://shoptravelfood.blogspot.com/2013/04/super-long-weekend.html

    VastaaPoista
  6. Mitenkähän mä saisin noihin mun raparpereiden kasvuun vähän vauhtia... Auttaisko, jos kävisin juttelemassa niille joka päivä :D Pakastimesta on raparperit syöty ja joka puolelta tulee näitä ihania raparperiohjeita. Epäreilua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hidasta on kasvu. Pitäisiköhän laittaa harso päälle lämmikkeeksi.;) No, eiköhän sitä tuoretta raparperia saada muutaman viikon sisällä. Toukokuun loppupuolella olen aina ensimmäisen raparperileipomuksen tehnyt miehen nimipäiville.:)

      Poista
  7. Varmasti ihanan makuista, jam! Raparperi ja mansikka ovat kesän suosikkejani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on.:) Molemmat on ihania, sekä yhdessä että erikseen.:)

      Poista
  8. Ihanan näköstä. :) Pitää kokeilla.

    -Salladellas

    VastaaPoista
  9. kiva idea,toisi vaihtelua ainaisiin raparperipiirakoihin,vaikka ne hyviä onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perusraparperipiirakkakin on huippuhyvää, mutta vaihtelu aina virkistää. Sama juttu omenan kanssa. Molempia tulee kuitenkin sen verran paljon käytettyä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-