Pääsiäiseksi pitää meillä aina leipoa jokin rahkaleivonnainen. Mielessä oli pitkään tehdä pullapohjainen piirakka tai pitko, mihin olisin tehnyt persikkahillon rahkakerroksen alle. Rahkakakku vei sitten kuitenkin voiton, koska tarvitsen kunnon inspiraation hiivaleipätaikinoiden veivaamiseen. Toisten mielestä pullataikinoiden vaivaaminen on rentouttavaa, minusta taas hyvin stressaavaa. Kakkuunkin piti tulla persikkahillo, mutta purkin avattuani, huomasin sen olevankin aprikoosia. No, hyviä ovat onneksi aprikoositkin. Vähän pelkäsin miten hillo taikinan ja rahkakerroksen välissä käyttäytyy, ja epäilinkin kakun menneen ihan pilalle, kun otin sen uunista. Pelko oli turha. Kakku pysyi hyvin koossa paloiksi leikatessa, ja hillo jäi sopivan notkeaksi, muttei kuitenkaan pursunnut paloista pois.. Kakusta tuli raikas ja hillo antoi mukavasti kosteutta ja makeutta.
Aprikoosi-rahkakakku
Pohja: 100 g margariinia 1 dl sokeria 1 kananmuna 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Aprikoosihillo: 1 pieni prk säilöttyjä aprikooseja liemineen 1 1/2 dl hillosokeria Täyte: 1 prk (250 g) rahkaa 3 kananmunaa 2 rkl perunajauhoja 1 dl sokeria 1 rkl sitruunamehua 1 sitruunan raastettu kuori 2 dl kuohukermaa 1 tl vanilliinisokeria Koristeluun: hedelmiä | |
Valmista aprikoosihillo. Soseuta aprikoosit liemineen sauvasekoittimella ja kaada sose kattilaan. Kiehauta, ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keitä 10 - 15 minuuttia. Jäähdytä. Valmista pohjataikina. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vatkaten. Levitä taikina voidellun irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Sekoita rahka ja kananmunat. Lisää perunajauhot, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja yhdistä rahkaseokseen. Levitä aprikoosihillo taikinapohjalle. Kaada rahkaseos päälle. Paista 175 asteessa 40 - 50 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta alkaa ruskistua liikaa. |
Pidän paljon rahkasta ja sitä saa Amsterdamista :) Kakku kuulostaa niin herkulliselta!
VastaaPoistaRahka on hyvää sellaisenaan sekä leipomuksissa. Kakusta tuli hyvä ja raikas.:)
PoistaRahkaa saa onneksi täälläkin:) Tosi herkullisen näköinen kakku:)
VastaaPoistaTäällä rahkaa on ollut aina saatavilla. Ei ihan heti tule mieleen, ettei joka paikassa niin olisikaan. Kiitos, oli hyvä kakku.:)
PoistaHerkullinen ohje, täällä on sama ongelma, että pullataikinan tekoon ei oikein löydy inspiraatiota. ja kun meillä ei rahkapullia stö juuri muut kuin minä, niin sitten sitäkin vähemmän. Mutta tuollainen piirakka voisi upota myös herrasväkeen :)
VastaaPoistaKiitos.:) Meillä kelpaisi pullajututkin, mutta se taikinan teko vaatii oikeanlaisen mielentilan.;) Meillä ainakin paljon tykätään tämän kaltaisista piirakoista ja kakuista.:)
PoistaIhanan näköistä! Kiva idea tuo hillo, pitääkin laittaa ensi kerralla kun tätä leivon. :)
VastaaPoistaJa täällä toinen pullataikinantekoa välttelevä ;)
Kiitos.:) Hillo oli tosi hyvä lisä kakkuun. Antoi hyvin makua ja kosteutta.:) En sentään ole ainoa pullataikinan tekemistä vieroksuva.;)
PoistaNäyttää oikein hyvältä :) Mä taas kuulun siihen sakkiin, joka nauttii taikinan vaivaamisesta. Mulle se on oikein hyvä tapa purkaa kiukkua ja stressiä. Ennen en tykännyt, mutta ilmeisesti nuo välillä hermoille käyvät ovat ipanat muuttaneet mun mielipiteeni :D Parempi lyödä kädet taikinaan kuin karjua muksuille :D
VastaaPoistaKiitos.:) Toisilla se taikinan teko toimii noin päin. Itse taas stressaannun ja saatan kiukustua, kun hiivataikinat eivät aina tahdo toimia mieleni mukaan.;)
PoistaHerkullisen näköistä, tätä pitää päästä heti kokeilemaan! :)
VastaaPoistaKiitos, kokeile.:)
PoistaKiitos.:) Rahkakakut on hyviä. Maistuvat hyvin muulloinkin. Eivätkä ole mitään ällömakeita, vaan raikkaita.:)
VastaaPoistaoi mikä herkkukakku =P
VastaaPoista