keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Silakkapihvit


Silakoista saa halpaa, mutta herkullista ruokaa. Nytkin silakkafileet maksoivat vain 3,90 €/kg, joten pitihän niitä reilu puolen kiloa ostaa. Pitkästä aikaa paistelin silakkapihvejä, kun useimmiten tulee tehtyä uunisilakoita tomaatti- tai currykastikkeessa. Silakkapihvit valmistan aina tähän tapaan ensin ruokakermassa liottamalla. Silakan maku pehmenee, ja jauhot ottavat hyvin pintaan kiinni. Pihveistä tulee pannulla paistaen rapeapintaisia, mutta sisältä jäävät hyvin pehmeiksi ja mehukkaiksi. Pihvit voi kypsentää uunissakin, jos niistä haluaa kevyempiä. Pinnasta vain ei tule uunissa niin hyvä kuin paistamalla.

Silakkapihvit

n. 600 g silakkafileitä
1 1/2 dl ruokakermaa
2 keltuaista
1 dl ruisjauhoja
suolaa
jauhettua valkopippuria
hienonnettua tilliä

Paistamiseen:
voita

Tarjoiluun:
sitruunaviipaleita

Sekoita keltuaiset ruokakerman kanssa. Laita silakkafileet kermaseokseen, ja anna olla jääkaapissa  vähintään tunti. Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla. Leivitä silakkafileet ruisjauhoissa. Laita fileet nahkapuoli alaspäin ja ripottele puolelle fileistä runsaasti tillisilppua. Laita toiset fileet tillillä maustettujen päälle ja paista pihvit voissa pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. Voit paistaa pihvit myös uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Puserra silakkapihveille syödessä sitruunamehua.

14 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, nam.. Kalaruuat on minun herkkua:)Mukavaa päivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Samoin, ja siksi kalaa syödään meillä todella usein. Kiitos samoin!:)

      Poista
  2. Oi että mitä herkkua, nam! Välillä varsinkin äiti innostuu ostamaan silakoita tai muikkuja, jos täällä on tiskissä tarjouksessa / saatavana. Kyllä pidän aina huolen että päädyn pöytään, kun silakkapihvejä on tarjolla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Silakoita ja muikkuja pitää aina ostaa, kun sopivasti vain on tarjolla. Kyllä silakkapihvit maistui taas hyvälle, ja kaikki meni kerralla.:)

      Poista
  3. "Sininen kala"(silakka,kilohaili, sardiini, makrilli, tonnikala...) on aina paras vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silakoita täällä on parhaiten saatavilla. Noita muita saakin useimmiten vain purkissa.

      Poista
  4. Namia! Ja vielä namimpaa, jos jostain sattuu löytymään ihan kokonaisia tuoreita silakoita jotka voi perata itse fileiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, eikä rasita kukkaroa.:) Välillä on kokonaisiakin tarjolla, mutta nyt näkyi vain fileitä. Hyviä ovat fileetkin, kunhan vain ovat tuoreita.:)

      Poista
  5. Minäkin tein muistaakseni viime viikolla kermaliotettuja silakoita! En vain ollut aikaisemmin moisesta liotuksesta kuullutkaan, mutta Sekametelisoppaa-kirjasta se silmiin tarttui. Oikein mainio tapa valmistaa silakoita! Onko tämä tapa sinulle lapsuudesta tuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä silakan valmistustapa on tuo kermaliotus. Silakoista tulee erityisen maukkaita. Meillä kotona taidettiin silakat liottaa maidossa.:)

      Poista
  6. voi,minun herkkuani,mutta meillä ei muut tykkää,ei edes tuo ukko ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia hyvin harvoin viitsii alkaa pelkästään itselle tekemään.:( Onneksi meillä uppoaa kaikki kalaruoat.

      Poista
  7. Harvoin saatua herkkua, kun en viitsi itselle vaan tehä, mies ei suostu edes maistelamaan silakoita... tuo liotusvaihe on mulle ihan uutta... pitääpä kokeilla, jos ei kotona, niin töissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se vähän on, jos molemmat ei syö, niin harvoin tulee tehtyä. Liottamattomatkin silakkapihvit käy, mutta liotetuista tykkään kuitenkin enemmän. Se silakan ominaismaku jotenkin pehmenee, ja muutenkin... Vaikea selittää. Kokeileppa joskus.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-