sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Juustoiset kananmunaleivät pannulla


Kiireettöminä sunnuntaiaamuina tulee usein tehtyä aamiaiseksi vähän jotain erityisempää, eikä vain nakattua leipäpussia ja margariinirasiaa pöytään kahvin seuraksi. Paahtoleivästä ja kananmunista saa kivoja aamiais- ja välipalaleipiä, kun paistaa kananmunat pannulla paahtoleipiin tehdyissä koloissa. Kananmunan voi rikkoa koloon kokonaisenakin, mutta useimmiten tykkään sekoitella joukkoon myös juustoraastetta antamaan leiville lisää makua. Kananmuniakin kuluu juustoraasteen kanssa vähemmän, jos sattuvat vaikka olemaan muutenkin vähissä.

Juustoiset kananmunaleivät pannulla

4 paahtoleipäviipaletta
2 kananmunaa
n. 1 dl juustoraastetta
suolaa
jauhettua valkopippuria

Paistamiseen:
voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta

Ota paahtoleivistä muotilla keskusta pois. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kuumenna pannulla rasva ja laita leivät pannulle. Täytä leipien kolot kananmunajuustoseoksella, ja ripottele pintaan hieman suolaa ja valkopippuria. Käännä leivät, kun kananmuna alkaa sopivasti hyytyä, ripottele toisellekin puolelle hieman mausteita. Paista, kunnes leivissä on molemmin puolin väriä ja kananmuna on hyytynyt. Muotilla otetut palat kannattaa paistaa myös leipien mukana ja maustaa kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Ne maistuvat ihan sellaisenaan.

10 kommenttia:

 1. Kivoja leipiä ja kävisi vaikka evääksikin, ei tipu täytteet. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on hyviä. Ja mikä, ettei evääksikin sopisi. Maistuvat vielä kylminäkin, jos ei ole mahdollisuutta lämmittää uudelleen.:)

   Poista
 2. Namia, olen myös tehnyt hiukan vastaavia ja poju valkkaa aina muotin millä reiät tehdään :) täytyykin seuraavalla kerralla laittaa juustoraastetta mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käytän useimmiten tuota sopivan kokoista kukkapiparimuottia, vaikka ainahan se kananmuna pakkaa leviämään niin, ettei kukkamuoto enää leivästä erotu. Ainoastaan näkyy noissa muotilla otetuissa paloissa. Juusto antaa kivasti makua, ainakin, kun käyttää vähän voimakkaampaa juustoa.:)

   Poista
 3. Aamupala on päivän tärkein ateria, onneksi olen sen "jo" oppinut.:) Erilaiset munakkaat onkin aina kiva aloitus aamulle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka välillä pakkaa unohtumaan. Kananmuna eri muodoissa on hyvä ja täyttävä aloitus päivälle.:)

   Poista
 4. jossain katselin tämäntapaista ohjetta juuri,mutta missä..noo väliäkö,täältä löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy.:) Näitäkin on varmaan vähän erilaisina versioina. Itse tykkään näin juustolla, suolalla ja valkopippurilla.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-