tiistai 5. helmikuuta 2013

Soijabolognese


Soijarouheestakin saa varsin maistuvan bolognese-kastikkeen pastalle. Kastikkeen teen oikein ajan kanssa ja hauduttelen sitä liki kolme tuntia. Kastikkeesta tuleekin sitä parempaa mitä kauemmin sitä jaksaa haudutella. Maut tiivistyvät ja kastike sakenee ilman suurusteita.

Soijabolognese

3 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
1 - 2 porkkanaa
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
2 dl punaviiniä
2 prk tomaattimurskaa
n. 1/2 dl tomaattisosetta
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl sokeria
1 tl paprikajauhetta
1 tl tabascoa
1 rkl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippurirouhetta

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy, ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja soijarouhe, ja paista hetki sekoitellen. Lisää vesi, punaviini, tomaattimurska sekä tomaattisose. Lisää mausteet. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia. Tarjoile pastan kanssa.

10 kommenttia:

  1. Soijabolognese on hyvää ja sitä tulee laitettua säännöllisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on. Meilläkin kelpaa myös lihansyöjälle.:)

      Poista
  2. Tilaamani kirjat on nyt lähetetty postiin, eli samassa läjässä tulee myös se sun palkinto. Uskoisin että paketti saapuu mulle huomenissa tai torstaina. laitan sitten heti sen sun palkinnon matkaan. Anteeks, että joudut odottamaan. Tulossa on kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa mitään. Eihän tässä mitään kiirettä ole.:)

      Poista
  3. Soijabolognesea tein Suomessa asuessa useinkin;veljeni langolla nimittäin oli soijatuotetehdas ja sain kerran 5 kilon säkin soijarouhetta;D Itse tykkäsin tosi paljon mutta poikani aina halusin sitä oikeaa bolognesea;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viidestä kilosta tekee bolognesea jo pitkän aikaa.:D Onneksi meillä miehelle kelpaa kaikki soijaruoatkin, niin ei tarvitse aina tehdä eri ruokia.:)

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköistä, maistuis!:)

    VastaaPoista
  5. näyttää kyllä hyvältä,eikä erota onko lihaa vai mitä ;) joskus innokkaana kokeilin soijarouhetta,mutta enpä ole aikoihin siitä mitään tehnyt :D bloggailu into on ollut tyystin kateissa,kun ei ole ollut asiaa omaan blogiin,niin jäipä sitten vierailut muissakin...mutta jospa se tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, bolognese on hyvää, ja ainakaan ulkoisesti ei heti huomaa, ettei tuossa lihaa olekaan.;) Minä teen soijaruokia ihan säännöllisesti. Soijapaloista ja -suikaleista saa myös kivoja ruokia.:) Vaikea bloggailla, kun ei blogi oikein toimi. Vanhassa olen käynyt, ja huh huh, kun on muuttunut. Ja suurin osa toiminnoista ei pelitä tällä hetkellä. Aika työn takana on hakea vanhoja reseptejä. Mutta eiköhän se siitä, kunhan saavat kaiken valmiiksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-