Punajuuri on lempijuureksiani, ja se käykin monenlaiseen ruoanlaittoon. Punajuuririsottokin on mahdottoman hyvää ja kauniin väristä. Valmiin risoton joukkoon voi tietenkin lisätä vielä nokareen voita sekä parmesaania. Tai jos oikein juhlavaksi heittäytyy, voi joukkoon murentaa Aurajuustoa tai vuohenjuustoa.
Punajuuririsotto
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 pitkä punajuuri (tai 2 - 3 pyöreää)
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1 - 2 dl kevyttä ruokakermaa
timjamia
mustapippurirouhetta
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin
kynnet. Kuori punajuuri, ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuumenna
kattilassa oliiviöljy. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja
kuullota läpikuultavaksi. Lisää punajuuriraaste sekä valkoviini.
Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisin
joukkoon. Lisää vähitellen kasvisliemi kahdessa tai kolmessa erässä.
Lisää lientä aina, kun edellinen lisäys on imeytynyt. Kun kaikki
kasvisliemi on imeytynyt ja riisi alkaa olla kypsää, lisää ruokakerma
sekä mausteet. Keitä vielä, kunnes ruokakerma sopivasti imeytyy, ja
risotto on kosteaa ja mehevää.
Timjami ja punajuuri, sinihomejuusto ja punajuuri... herkkua :-)
VastaaPoistaNäin on.:)
PoistaMäkin rakastan punajuurta. Mies ei, joten laitetaan varmasti tätä sun risottoasi Tampereen kälyn kanssa seuraavan kerran kun kohdataan.
VastaaPoistaPunajuurihan on ihan parasta. Kaikkein eniten pidän uunissa paahdetuista lohkoista.:) Teeppäs vain risottoa sitten.:)
PoistaTimjami on hyvä yrtti punajuurelle kuin myös sipulillekin. Taitaa olla yksi käytetyimmistä yrteistä meillä.;) Aurajuusto sopii tähän risottoon mainiosti, mutta juustoton kevytversiokin on hyvää.:)
VastaaPoistaMulla on kestopunajuurihimo :) Risottoon en ole osannutkaan sitä laittaa, mutta nyt muuttuu sekin homma. Kiitti ohjeesta!
VastaaPoistaPunajuuri on hyvä ja monipuolinen juures. Kannattaa tehdä risottoakin, kun kerran punajuuresta tykkäät.:)
Poista