Tämä uunimunakasmainen paistos sopii hyvin raikkaan salaatin kera lounaaksi tai iltapalaksi. Pidemmän kaavan mukaisella sunnuntaiaamiaisellakin paistos on mainiota tarjottavaa. Parsat voi vaikka keittää edellisenä päivänä valmiiksi aamua varten, niin paistoksen valmistaminen käy nopeasti ja vaivattomammin.
Parsa-vuohenjuustopaistos
500 g vihreää parsaa
8 kananmunaa
1/2 dl maitoa
6 rkl ranskankermaa
1 tl Dijon -sinappia
suolaa
200 g vuohenmaitojuustoa
tuoretta basilikaa
paahdettuja pinjan tai auringonkukan siemeniä
Kuori parsat nupuista alaspäin. Leikkaa pari
senttiä puumaista vartta pois. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä 3 - 4
minuuttia. Nosta parsat vedestä leivinliinan päälle jäähtymään. Sekoita
kananmunat, maito, ranskankerma, sinappi ja suola keskenään. Kaada seos
uunivuokaan ja levitä päälle viipaloitu vuohenjuusto sekä parsat.
Kypsennä 200 -asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia, kunnes munakasmassa on
hyytynyt. Ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä sekä basilikan
lehtiä.
Voisitko sinä suositella jotain sellaista vuohenjuustoa, jolla minäkin oppisin kyseistä juttua syömään. Mua aina kiehtoo kaikki vuohenjuustoreseptit, mutta ne muutamat juustot mitä oon maistanut, maistuivat mun suussa kamalilta :( Eli mikä olisi suht mieto ja hyvänmakuinen vuohenjuusto?
VastaaPoistaMeillä käytetään enimmäkseen President Sainte Maure -vuohenjuustoa. Täällä ei kauhean suuret valikoimat vuohenjuustoa ole, ja tuo on meitä miellyttänyt. Vuohenjuustoissa on aika voimakas maku, ja voi vaatia hieman totutteluakin, että sen makuun pääsee. Sitten, kun siihen tykästyy, sitä söisikin aina ja kaikkialla.;D Kovat vuohenjuustot eivät ole oikein minullekaan maistuneet, mutta pehmeät on hyviä. Toivottavasti löydät vielä jonkun sopivan vuohenjuuston. Vuohenjuustokin sopii niin moneen.:)
PoistaTäytyy kokeilla tuota seuraavaksi, kiitos :) En mä ennen tykännyt homejuustoistakaan, mutta nyt Aurajuusto on suurta herkkua. Muut sinihomejuustot ei vielä laske.
PoistaTodella herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKuulun myös ei niin kauheasti vuohen juustosta tykkäävien joukkoon... vaan voihan tätäkin ohjetta soveltaa muun juuston kanssa oman maun mukaiseksi...tai vaan pikkasen vuohenjuustoa, niin jospa siihen tottus. Tosi ihanan näköinen paistos.
VastaaPoistaKyllä tähän voi hyvin laittaa vuohenjuuston sijaan jotain mieluisampaakin juustoa tai jättää juuston kokonaan pois. Onneksi reseptit ovat useimmiten sovellettavissa oman maun mukaisiksi.:)
PoistaNam! Tätä voisi kokeilla. Varmaan voi tosiaan säätää tuon juuston kanssa. Mozzarellaa tai fetaa varmaankn voisi yhtä hyvin käyttää. Kiitos ohjeesta. :)
VastaaPoista-M
Hyvin voi säätää, jos vuohenjuusto ei maistu.:) Mozzarella tai feta olisi varmasti myös tässä hyvää. Ole hyvä.:)
PoistaTodella herkullisen oloista,meille aikuisille maistuisi ;)
VastaaPoistaKiitos.:) Hyvää on paistos, ja varmaankin enemmän aikusempaan makuun.:)
PoistaJuustoissakin on tosi paljon eroja. Harmi vain, jos ensimmäiseksi sattuu maistamaan sellaista, mistä ei yhtään tykkää. Sitten ei helposti enää kokeile muita laatuja. Vuohenjuustot ja homejuustot vaativat toisilla myös totuttelua. Pienenä joskus tuli homejuustoa maistettua, ja kyllähän sitä ihmetteli, miten jotkut voivat sellaistaa hirveää homeista juustoa syödä.;) Nyt on homejuustotkin suurta herkkua, vaikka kyllä niistäkin jokusia merkkejä löytyy, mitä ei ole tullut toiste ostettua.
VastaaPoista