torstai 21. helmikuuta 2013

Marjoffee-torttu


Kesäaikaan on kiva tehdä marjaisia versioita banoffeesta, koska torttu valmistuu vaivattomasti ja nopeasti ilman uunia. Mukaan kannattaa laittaa kirpeitäkin marjoja. Ne taittavat hyvin makeutta.


Marjoffee-torttu
 
Pohja:
1 pkt (400 g) Digestive -keksejä
130 g voita

Täyte:
1 prk karamellisoitua maitoa
4 dl tuoreita marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, punaherukoita)
2 dl kermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
1 - 2 dl tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Levitä kovettuneen pohjan päälle karamellisoitu maito. Ripottele marjat karamellisoidun maidon päälle. Vaahdota kerma, ja mausta vaahto tomusokerilla sekä vaniljakreemijauheella. Levitä vaahto marjojen päälle. Koristele tortun pinta marjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

26 kommenttia:

  1. upea värikäs torttu,taatusti herkullista =P oi,tulisipa kesä pian ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on herkullista.:) Eiköhän se kesä sieltä pikkuhiljaa tule. Aika keväistä jo alkaa olemaan, vaikka onkin lunta ja pakkasta.:)

      Poista
  2. onpas niin ihanan keseäinen majratorttu että tekee pahaa katsella ulos ikkunasta ja nähdä lumikinokset! aivan oikeassa olet vilijaana, tulisipa se kevät ja kesä nyt pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuoreista marjoista on kiva tehdä kaikenlaista. Kesä olisi varsinkin siitä mukava, että saisi kaikkea tuoretta ruoanlaittoon.:) Vielä pitää jonkun aikaa lunta katsella.

      Poista
  3. Kaunis torttu! Kesällä kokeilenkin sitä.

    VastaaPoista
  4. Superhyvännäköistä, kumpa se kesä jo tulisikin.. Ehkä kevät alkaakin pian sillä meille tänne lupailtu +5 lähipäiviksi :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Katselin myös eilen, että viittä lämpöastetta on lupailtu. Ihmetys olikin melkoinen, kun aamulla mittari näytti 15 astetta pakkasta.:D No, ainakin sain vihdoin toisenkin pakastimen sulatettua.:)

      Poista
  5. Ihanalta näyttää, ja on varmasti niin hyvää! Täytyy ehdottomasti kokeilla tuota marjaista versiota kesällä.:) Mies on tosin toivonut seuraavaksi sitä puolukkaista banoffeeta, kun näki kuvan täällä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on hyvää.:) Kesällä on kiva käyttää banoffeessa tuoreita marjoja, puolukat taas käyvät hyvin pakastettuinakin. Molemmat on hyviä.:)

      Poista
  6. Voih, kyllä taas maistuisi =) Ja voi kun saisi jo tuoreita marjoja!! Tämä on varmasti ihanaa herkkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaiset banoffeet on ihania.:) Vielä menee harmillisen pitkä aika ennen kuin saa tuoreita marjoja. Pakastin on kyllä marjoja täynnä, mutta eivät ne tuoreen veroisia ole.

      Poista
  7. Ihanan näköinen...ninn kesäinen jotta... banaani-puolukka/karpalo ja vadelma ja mustikkaversiona ainakin olen banoffeeta tehnyt... mää en ole meidän kaupoista löytänyt tuota maitoa valmiiks keitettynä, vaan saahan sen keiteltyä itsekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Marjat sopii banoffeeseen tosi hyvin. Pelkästä banaanista tulee todella makea. Meillä päin ihmeesti valmiiksi keitettyä löytyy, vaikka tällainen pikkupitäjä onkin. Jopa Tokmannin hyllyiltä löytyy sekä keitettyä että keittämätöntä. Hyvä kuitenkin, että löytyy edes toista.:)

      Poista
  8. Meinaan tehdä sen heti, kun tulee tuoreet marjat. Jos kuitekin käy niin, ettei minun sivustossa ilmesty sinun kakkukopiota, laita muistutus tästä ohjeesta, sillä joskus eksyn näiden hyvien ohjeiden ääressä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti unohtuu ja eksyy, kun kaikenlaista kokeiltavaa olisi niin paljon.:) Toivottavasti tämä muistuu mieleen tuoreiden marjojen aikaan.:)

      Poista
  9. Ihana versio! Banoffee oli liian makea omaan makuuni, mutta tämä voisi maistua kirpeillä marjoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pelkällä banaanilla tulee tosi makeaa, mutta marjat auttavat asiaa.:)

      Poista
  10. Kaunis torttu! En ole koskaan tehnyt mitään kondesoidusta maidosta, joten olisi varmaan aika kokeilla :) Tykkää marjaisista makeista leivonnaisista, sillä niissä on sopivasti kirpeyttä ja makeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kondensoitua maitoa voi käyttää vaikka mihin. Kannattaa kokeilla. Marjaleivonnaiset on aina hyviä.:)

      Poista
  11. Hurjan kaunis kakku rikkomattomine marjoineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet marjat on kaikkein parhaimpia ja kauniimpia koristeita.:)

      Poista
  12. aivan mahdottoman kaunis tämäkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuoreet marjat ne on aina niin kauniita.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-