maanantai 18. helmikuuta 2013

Makeat blinit & kinuskikastike ja karpaloita


Koska suolaiset blinit lisukkeineen ovat niin herkullisia, makeat blinit ovat jääneet vallan tekemättä. Mielessä kuitenkin ovat kummitelleet siitä asti, kun viime vuoden Myllyn Parhaiden seinäkalenterissa oli tammikuun kohdalla resepti makeisiin blineihin. Eilen sitten vihdoin valmistin aamulla makeiden blinien taikinan kohoamaan, ja päiväkahvien seuraksi paistelin meille taikinasta blinit. Samalla, kun kahdella blinipannulla paistui blinit, keittelin kasaan kinuskikastikkeen yksinkertaisesti vain kermasta ja fariinisokerista. Päältä rapeita ja sisältä kuohkeita blinejä, makeaa ja täyteläisen pehmeää kinuskikastiketta, kylmiä ja kirpeitä karpaloita... Täydellistä!

Makeat blinit

4 dl kermaviiliä
20 g hiivaa
3 1/2 dl tattarijauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl sokeria
2 dl kuumaa maitoa
1 dl makeaa siideriä (tai omenamehua)
2 rkl voisulaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa

Paistamiseen:
voita

Tarjoiluun:
kinuskikastiketta ja karpaloita

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Kohota taikinaa liinan alla huoneenlämmössä parisen tuntia tai jääkaapissa yön yli. Sekoita ennen paistamista taikinaan nesteet, voisula ja suola. Lisää erotellut keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto nostellen joukkoon. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.

Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja kiehauta. Keitä kastiketta 10 - 15 minuuttia, kunnes se sopivasti sakenee.

7 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa :) Enpäs oo koskaan ajatellut, että blinit voisi olla makeitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli vähän liiankin ihanaa.;) Kyllähän noita "tavallisia" blinejäkin voi syödä makeilla lisukkeilla, useimmiten kuitenkin blinijutuissa on suolaiset lisukkeet pääosassa.:)

      Poista
  2. HAastetta ja tunnustuksia blogissani - vastaa, jos siltä tuntuu :-)

    VastaaPoista
  3. Nämä makeat blinit voisivat olla enemmän minun makuuni, tällainen herkkusuu kun olen!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä blineistä ei makealle perso voi olla pitämättä.;) Melkoinen kaloripommihan tuo oli, mutta, jestas, miten hyvää!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-