maanantai 11. helmikuuta 2013

Blinit


Madeaika alkaa taas pikkuhiljaa olla ohi.  Viikonloppuna ei enää yhtään madetta verkoilta tullut. Hyvä madesaalis kuitenkin tänä talvena saatiin, ja olihan siellä joukossa sitten lopulta tyttömateitakin, ja pakastimeen saatiin useampi rasia mätiä. Nyt onkin blineillä ehditty herkuttelemaan jo kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla syötiin blinejä ainoastaan mateen mädin, smetanan ja punasipulin kera. Lauantaina paistelin blinejä uudemman kerran, ja tällä kertaa otin pakkasesta hieman pienemmän määrän mätiä, ja syötiin sitten lisäksi myös sieni- ja katkarapusalaatteja sekä minikurkkuja. Blinitaikinaan käytän useimmiten seuraavaa hyväksi todettua reseptiä:

Blinit

3 dl haaleaa maitoa
1 rkl hiivaa
1 dl tattarijauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehuvaa maitoa
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 keltuaista
1/2 dl voisulaa
2 valkuaista

Paistamiseen:
voita

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön n. 4 - 5 tunniksi (vähintään tunniksi). Lisää kiehuva maito ja vehnäjauhot. Sekoita. Lisää suola ja keltuaiset taikinaan. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja viimeiseksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista taikinasta paksuhkoja blinejä molemmin puolin ohukais- tai blinipannulla. Tarjoile blinit kuumina erilaisten lisäkkeiden kera.

5 kommenttia:

  1. Meillä blinit tehtiin tänä vuonna vohveliraudalla, hyviä olivat.

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus olisi vielä kokeilla blinivohveleitakin.:)

    VastaaPoista
  3. Hyvä kun muistutitte... pitää kaivaa taas tuo vohvelirauta esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekin ensi kerralla kokeilla vohveliraudalla, ettei kapistus ole vallan käyttämättä kaapin perällä.;) Eilen sentään kaivelin voileipägrillin esille, ja olikin lämpimät toastit pitkästä aikaa hyviä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-