keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tyrnimarja Creme Brulee


Tyrnin makuisen Creme Bruleen eli kermaisen paahtovanukkaan resepti on Nelosen Neljän tähden illallinen -ohjelmasta. Tyrni antaa vanukkaaseen kivaa hapokkuutta eikä vanukas ole ollenkaan äitelää, vaan raikas päätös aterialle.


Tyrnimarja Creme Brulee

3 keltuaista
2 1/2 dl kermaa
1/2 dl maitoa
1 vaniljatanko
3 rkl sokeria
5 - 6 rkl tyrniä paseerattuna tai tyrnimehua

Pinnalle:
ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko ja vedä veitsen kärjellä vaniljatangosta siemenet. Lisää ne sekä tanko kerma-maitoseokseen, anna kiehahtaa ja jäähdytä vähän. Vaahdota keltuaiset ja sokeri (mielellään käsin, ettei tule liikaa vaahtoa). Poista vaniljatanko nesteestä, yhdistä seokset sekä lisää tyrnimehu. Kaada annosvuokiin. Kypsytä vesihauteessa (uunipellille vettä ja annosvuoat veteen) 150 asteessa n. 1 tunti. Jäähdytä ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi, vähintään 2 - 3 tunniksi. Ennen tarjoilua laita päälle ruokokidesokeria, paahda (karamellisoi) pinta puhalluslampulla tai grillivastuksen alla.

6 kommenttia:

  1. Creme bruleeta on tullut tehtyä valitettavan kauan sitten, toivottavasti tilanne nyt korjaantuu, kun joululahjaksi sain tuon kaasupolttimen. Vielä en ole kerennyt miettiä, mitä teen lahjaksi saaduista tyrneistä kiisselin lisäksi, mutta tässä on varteenotettava idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin usein ei creme bruleeta tule tehtyä, kun aina on kaikenlaista uuttakin kokeiltavaa. Kaasupoltin varmasti kuitenkin lisää innostusta.;) Minulla ei ole keittiötarkoitukseen omaa poltinta, mutta autotallista saan aina tohon lainaksi.;D Tämä tyrninen versio on hyvää, eikä tähän edes paljon tyrnejä kulu.:)

      Poista
  2. Meillä tuo poltin on kerännyt kaapissa pölyä monista hyvistä päätöksistä huolimatta. Sinänsä outoa, kun crème brulée ei varsinaisesti ole mikään hirveän vaikea jälkiruoka ja meillä tykkäävät siitä ihan kaikki.

    Pitäisköhän tehdä uudenvuodenlupaus tohottimen käytöstä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen helppo jälkiruoka creme brulee on, vaikka se usein mielletään sellaiseksi vähän hienommaksi... Hyvää on, ja voisi koittaa useamminkin tehdä. Tulisi tohollekin enemmän käyttöä.:)

      Poista
  3. On jäänyt taas tuo kommentointi vähille, anteeksi siitä! Ihania herkkuja olet loihtinut ja olen muutamia kokeillutkin :)
    ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään, vähän sama vika ollut, kun joulukiireet ja muut painaneet päälle.:) Kiitos, kiva kun olet kokeillut. Toivottavasti on maistunut!:) Kiitos samoin!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-