tiistai 1. tammikuuta 2013

Strawberry Lime Posset eli mansikkainen lime-kermavanukas


Jouluruoista jäi ylimääräistä kuohukermaa, joten uuden vuoden aaton jälkiruoaksi tein pitkästä aikaa kermavanukasta. Syksyllä tein vanukkaita sitruunasta, nyt kotona oli vain pari limettä, mutta hyvin muutkin sitrushedelmät asiansa ajavat. Possetit kaipaavat seurakseen esimerkiksi hedelmiä ja/tai marjoja. Tällä kertaa tein vanukasannoksiin toiset kerrokset mansikkasoseesta. Soseen hyydyttämiseen käytin viimeisen kaapissa pyörineen Vegegel -pussin, mutta sen sijaan voi hyvin käyttää myös vaikka liivatetta tai Multi hyytelösokeria. Itse en ihan Vegegelin ylin ystävä ole. Suutuntuma hyydytettävissä aineksissa jää yleensä liian pehmeän vaahtomaiseksi, ja pientä sivumakuakin jauhe antaa. Tulipahan nyt kuitenkin tuokin jauhe vihdoin käytettyä loppuun. Vegegelin käytöstä huolimatta vanukkaista tuli herkullisia mansikkaisine kerroksineen.

Strawberry Lime Posset
(2 annosta)

Posset:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljauutetta
1 - 2 limen mehu

Mansikkakerros:
n. 2 dl pakastemansikoita
oman maun mukaan sokeria
1/2 ps Dr. Oetker Vegegeliä

Koristeeksi:
mansikoita ja limen siivuja

Mittaa kattilaan kuohukerma, sokeri ja vaniljauute. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon maun mukaan limeistä puristettua mehua. Jaa seos kahteen tarjoiluastiaan ja anna hyytyä viileässä. Soseuta kohmeiset mansikat ja lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan. Kaada seos kattilaan ja sekoita joukkoon Vegegel -jauhe. Kiehauta. Lusikoi seos tarjoiluastioihin kermavanukkaiden päälle. Anna jäähtyä ja hyytyä. Koristele mansikoilla ja limen siivuilla.

18 kommenttia:

  1. Namin näköistä... minulla on posset vielä kokeilematta, mutta kokeiltavien jälkiruokien lista on muutenkin niin pitkä, että taitaa kestää hetken ennen kuin pääsen tähän saakka :-) Pitää nääs miettiä vähän noita linjojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Posset on ihanaa, kannattaa kokeilla.:) Mutta ymmärrän hyvin tuon kokeiltavien listan. Oma listakin on ihan äärettömän pitkä. Ja linjoja pitää todellakin ajatella.;) Pitää taas alkaa vähän katsomaan mitä suuhunsa laittaa, kun joulukin jo meni.

      Poista
  2. Ihana blogi, oikein hyvä uutta vuotta 2013 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ja hyvää uutta vuotta myös sinulle.:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos. Oli oikein hyvää, kun söi noita kerroksia keskenään sekaisin.:)

      Poista
  4. Aivan täydellisen näköiset jälkiruoat, ja todella kauniit annosmaljat! Mansikka ja lime on mieletön yhdistelmä. Ehdottomasti lisään tämän kokeilulistan kärkeen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Vanhat Ultima Thulen lasit sopivat hyvin tarjoiluun, vaikka ensin vähän pelkäsin, näkyykö jälkiruoka niistä ollenkaan tarpeeksi läpi. Mansikka ja lime sopivat todella mainiosti yhteen.:)

      Poista
  5. Voi miten tekisi mieli upottaa lusikka tuohon jälkkäriin! Mulla on limeposset vielä tekemättä, mutta sitruunaversiota olen tehnyt kerran jos toisenkin. Miten niin yksinkertainen voi olla niin hyvää??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin upotti mielellään lusikkansa, hyvää oli.:) Limeversio ei ihan mahdottomasti sitruunaisesta eroa. Sitruuna on pikkaisen kirpakampaa, ja riippuu tietysti vähän siitäkin kuinka paljon laittaa mehua. Posset on kaikin puolin vallan mainio jälkiruoka. Todella yksinkertainen, nopea ja helppo, mutta ihan mahdottoman hyvää.:)

      Poista
  6. Tosi nätit annokset ja varmaankin hurjan hyvää:)

    VastaaPoista
  7. Kertakaikkisen ihanan näköiset annokset. Lemon/limeposset kuuluvat meilläkin lemppareihin. En myöskään ole ykin ystävä tuon vegegeln kanssa...ihan tavallinen hyytelösokeri käy vallan mainiosti....onhan sekin kasvisperäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meilläkin näistä kovasti tykätään, ja eri lisukkeilla saa hyvin vaihtelua.:) Ei tuo Vegegel oikein vakuuta. Onhan se hyvä, että tuotteita kehitellään, mutta ei Vegegel kyllä samaan yllä kuin liivate tai hyytelösokeri. Varsinkin sivumaku on sellainen, mitä tällaisista tuotteista ei saisi tulla.

      Poista
  8. herttinen,ihanan näköiset annokset...söisin vaikka heti tältä istumalta =P nami

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-