Banoffee -tortun makeutta saa helposti taitettua puolukoilla. Puolukat antavat myös kivasti väriä ja näköä kakkuun. Banoffee -torttu on helppo ja nopea valmistaa, kun käyttää kondensoidun maidon sijaan valmiiksi keitettyä, karamellisoitua maitoa.
Puolukka-banoffee -torttu
Pohja:
1 pkt (400 g) Digestive -keksejä
130 g voita
Täyte:
1 prk karamellisoitua maitoa
2 banaania
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljaesanssia
n. 1 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
ripaus pikakahvijauhetta
rouhittua suklaata
Murenna keksit hienoksi ja sulata voi.
Sekoita ainekset hyvin yhteen. Laita irtopohjavuoan pohjalle
leivinpaperi ja painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja reunoille.
Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Levitä kovettuneen pohjan päälle
karamellisoitu maito. Kuori ja viipaloi banaanit. Puserra
banaaniviipaleiden päälle sitruunamehua sekä pirskottele päälle
vaniljaesanssi. Lado puolet banaaniviipaleista karamellisoidun maidon
päälle sekä ripottele puolet puolukoista. Vaahdota kerma, ja mausta
vaahto tomusokerilla, vaniljakreemijauheella sekä pikakahvijauheella.
Levitä vaahto banaanisiivujen ja puolukoiden päälle. Koristele tortun
pinta lopuilla banaanisiivuilla, puolukoilla sekä rouhitulla suklaalla.
Poista torttu varovasti vuoasta.
Ihana puolukka-banoffe-torttu. Puolukat sopivat varmasti hyvin torttuun.
VastaaPoistaKiitos. Kirpeät puolukat sopii hyvin, kun muuten on melkoisen makeaa.:)
PoistaKiitos.:) Kaksi sydämen mallista irtopohjavuokaa on, muuten samanlaiset, mutta eri kokoiset. Itse tykkäisin, että nuo sydämen yläkaaret saisivat paremmin erottua (kaarten väli on hyvin lyhyt), mutta ihan kivoja kakkuja silti kuitenkin tulee. Täytekakuissa saa sentään pursotuksilla tehtyä enemmän sydämen muotoa.;) Banaani ja puolukka sopivat hienosti yhteen monessa muussakin kuin banoffeessa.:)
VastaaPoistaBanoffee on herkkua jo sellaisenaan ja puolukka tuo mukaan vielä varmaan tervetullut pientä terävyyttä
VastaaPoistaHerkkua on, ja puolukka on kyllä hyvä lisä, kun taittaa kirpakkuudellaan banoffeen makeutta.:)
PoistaIhanaa herkkua... jota olen kylläkin tehnyt vain kerran :O Täytyykin korjata tilanne =)
VastaaPoistaPuolukat tuovat varmasti mukavasti potkua tähän makeaan leivonnaiseen!
Niin on herkkua, mutta ei vain kovin usein tule meilläkään tehtyä. Puolukat antavat hyvin potkua.:)
PoistaSehän on kiva.:) Paremmin tulee tehtyä kaikkea, kun saa valmiiksi keitettyä. Itse en ole koskaan keittänyt (olen kuullut kauhujuttuja tölkkien räjähtämisestä;), ja onhan se hyvin aikaa vievääkin). En sitten tiedä onko maussa jotain eroa itse keitetyn ja valmiin välillä. Olen kuitenkin tuohon valmiiseen ollut ihan tyytyväinen. On se vain niin paljon näppärämpää, kun ei tarvitse kuin tölkki avata. Täältä ihme kyllä valmiiksi keitettyäkin löytyy useammasta lähistön kaupoista, vaikka aika maalla ollaankin.;)
VastaaPoistavoi mitä herkkua =P täällä on taas vaikka kuinka monta uutta kivaa ohjetta ja kuvaa,harmi kun tuo blogien seuranta ei toimi :/ sen avulla tiesi aina milloin suosikkiblogit päivittyi
VastaaPoistaBanoffee on ihanaa.:) Osa ohjeista on uusia, osa vanhoja. Olen koittanut taas vanhoja siirtää urakalla, että pääsisin toisesta blogista vielä joskus kokonaan eroon.;)
Poistaok =) minä taidan keikkua vuodatuksessa kuitenkin jatkossakin ;)mutta kadonneita kuvia en ole jaksanut itseltäkään etsiä vähään aikaan,huoh
VastaaPoista