Pariisinkerman resepti oli muutama vuosi sitten Maku -lehdessä. Valkokastikepohjainen jälkiruoka kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että ohjetta tuli kokeiltua, ja sen jälkeen pariisinkermaa onkin tullut tehtyä aina silloin tällöin. Kiva ohje siinäkin mielessä, että melkein aina tähän kaikki aineksetkin kotoa löytyy, koska pariisinkerma valmistuu lähes kokonaan peruselintarvikkeista. Ja itse lopputulos on samettisen täyteläistä. Ei ihan heti uskoisi, ettei valmistukseen ole käytetty ollenkaan kermaa. Maku -lehden ohjeessa oli pariisinkerman seuraksi karpalokastiketta, mutta maistuu kerma hyvin myös vaikka marjojen tai hedelmien kanssa.
Pariisinkerma & karpalokastike
(6 annosta)
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
3/4 dl sokeria
1/6 tl suolaa
2 kananmunaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl rommia
Karpalokastike:
100 g karpaloita (pakaste)
1/2 dl sokeria
1/4 dl vettä
Tee valkokastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä noin viisi minuuttia. Lisää sokeri ja suola ja anna kastikkeen jäähtyä. Erottele munat. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen keltuaiset ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Mausta vaniljalla ja halutessasi rommilla. Annostele pariisinkerma tarjoiluastioihin ja pistä jääkaappiin kastikkeen valmistuksen ajaksi. Keitä karpalokastikeaineksia kattilassa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja annostele karpalokastike pariisinkerman päälle.
Mielenkiintoinen ohje - Täytyykin pitää mielessä.
VastaaPoistaKannattaa testata.:) Valkokastiketta on tullut aina käytettyä suolaisessa muodossa, joten aikoinaan oli heti kokeiltava, miten se taittuu makeaksi. Itse tykkään kovasti.:)
PoistaEnpä oo moisesta koskaan kuullutkaan, mutta vaikuttaa kyllä herkulliselta! Täytyypä joskus kokeilla :)
VastaaPoistaIhan uusi juttu oli minullekin aikoinaan, mutta hienosti vain valkokastikkeestakin saa makean jälkiruoan. Kokeile ihmeessä!:)
PoistaPariisinkerma on kyllä hyvää ja sopii hyvin moneen jälkkäriin. Olin jo unohtanu koko herkun. Kiitos muistutuksesta.
VastaaPoistaHyvää on, ja saa hyvin kehiteltyä erilaisia jälkiruokia.:) Ole hyvä!:)
PoistaTätä kokeilen taatusti, kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistaKokeile vaan, hyvää on.:)
PoistaKuulostaapa hyvältä ja tähän helppo yhdistellä mitä marjoja vaan. Kävin jo aikaisemmin katsomassa noita sinun viime kesän viljelyjä ja vaikken ole kateellista sorttia, niin kyllä niin haluaisin oikein ison kasvimaan, mieletön sipulisato ja niin ihanat viljelykset sinulla. Meillä on myös tarkoitus ensi kesänä hiukan laajentaa kasvihuoneen ympärille, katsotaan.
VastaaPoistaPariisinkermaa saa hyvin yhdisteltyä moneen muuhunkin.:) Reilun kokoinen kasvimaa on toisaalta kiva, toisaalta taas ei.;) Meillä on kasvimaalla rutkasti tilaa kasvatella kaikkea mahdollista. Kasvimaa jatkuu vielä kasvihuoneen taaksekin, ja viime keväänä poistin sieltä vanhan mansikkamaan ja perustin tilalle yrttimaan, jotta sain monivuotiset yrtit möyhennettävältä alueelta pois. Aikamoinen työ kasvimaan teossa on ollut, kun aikoinaan lapiolla koko alue kaivettiin nurmikolle ja reunustettiin kivillä, jotka rahdattiin metsästä.;) Ja työtähän tuo kasvimaa edelleen teettää joka kesä. Kevätkylvöissä ja kitkemisissä menee ihan tuhottomasti aikaa, sekä selkä.;)
PoistaEntisaikaan tehtiin samettipuuroa/rakkauspuuroa/voipuuroa...tämä on näköjään hienostunut versio siitä, mihin lisätään keltuaiset + valkuaisvaahto. Tosin rakkauspuuro syödään haaleana marjojen/mehukeiton tms kanssa. Pariisinkerma-ohjeen olen ottanut talteen jostain blogista jo aikaisemminkin, vaan enpä ole muistanut tehdä...to-do lista on aika pitkä. Ihanalle näyttää, joten nyt kyllä pääsee tämä herkku meilläkin kokeiluun.
VastaaPoistaSamettipuuro tosiaankin tehdään vähän samaan tapaan, puuttuu vain sokeri, munat ja rommi. Ei tullut mieleenikään, kun en ole samettipuuroa koskaan itse tehnyt, ja syömisestäkin on jo vuosikymmeniä.;) Pariisinkerman saatoit ottaa talteen vanhalta puolelta, kun sinnekin sen aikoinaan postasin.;) Kokeilulistat ne venyy päivä päivältä pidemmiksi. Toivottavasti pääset tätä nyt testaamaan.:)
PoistaFlunssa vie ruokahalut ja voimat.:( Kiitos, testaappa sitten, kun tervehdyt!:)
VastaaPoistabape shoes
VastaaPoistagoyard store
kobe byrant shoes
air jordan travis scott
golden goose outlet
goyard
supreme
golden goose sneakers women
bape hoodies
giannis antetokounmpo shoes