perjantai 18. tammikuuta 2013

Mozzarella-bulgursalaatti


Keitetystä bulgurista saa ihania, ruokaisia salaatteja. Tähän värikkääseen salaattiin pääsi kaikki mahdolliset herkut, mitä tekohetkellä kaapeista löytyi.

Mozzarella-bulgursalaatti

3 dl suolalla maustettua vettä
1 1/2 dl bulguria
1 kurkku
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rs minimozzarellaa
n. 2 dl mustia ja vihreitä oliiveja
tuoretta silolehtipersiljaa
tuoretta minttua
Herbamare -yrttisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä

Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää bulgur ja keitä noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kurkku, paprika ja punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sipulista voit halutessasi leikata muutaman ohuen renkaan salaatin koristukseksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään bulgur, kurkku, paprika, punasipuli, kirsikkatomaatit, mozzarellat sekä oliivit. Lisää joukkoon reilusti hienoksi silputtua lehtipersiljaa sekä minttua. Mausta salaatti yrttisuolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Puserra salaatin sekaan sitruunan mehu sekä kaada joukkoon oliiviöljyä. Anna makujen tasaantua viileässä ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Värikäs salaatti, mozzarella on kiva lisäys.:) Oliiveista en ole pitänyt koskaan. Aina välillä olen niitä maistellut naama rutussa, ja viime kerralla reaktioni oli jo normaali tai ehkä jopa myönteinen. Siedätyshoito on tehoamassa.;) Monesta asiasta olen oppinut pitämään teinivuosien jälkeen.:D Bulguria en ole vielä kotikeittiössä kokeillut, tabouleh-salaatti on ollut kokeilulistallani kauan.:)

    VastaaPoista
  2. Mozzarella on kiva lisäys missä vaan.:) Minä pidän oliiveista paljon. Kreikkalainen salaattikaan ei olisi mitään ilman oliiveja. Mutta oliivit taitaa jakaa vähän mielipiteitä. Meilläkään mies ei ennen niistä pahemmin välittänyt, mutta aikaa myöten on oppinut syömään, ja jopa tykkäämään.;) Bulguria kannattaa testata. Tabouleh-salaattikin on hyvää.:)

    VastaaPoista
  3. Bulgursalaatista on tullut mun lemppari kun sitä on tullut tehtyä nyt muutaman kerran, ihan super hyvää! Mozzarellaa en ookkaan kokeillut joukkoon, mut sopii varmasti hyvin ja toi kuva on kyllä niin herkullinen :-) Onneks ostin just paketin bulguria niin voi taas tehdä ison kulhollisen herkkusalaattia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, ja sopivan ruokaisaa. Käy ihan hyvin lounaasta.:) Mozzarella, ja muutkin juustot, sopii joukkoon vallan mainiosti. Kiitos.:)

      Poista
  4. Kiva salaatti! Bulguria käytetään runsaasti täälläpäin ja onkin kiva salaattipohja,tosin itse suosin enemmän kvinoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sieltä päin varmaan bulgur on tännekin pikkuhiljaa ajautunut. Kivoja salaatteja siitä saa tehtyä. Meillä päin on bulguria helpommin saatavilla kuin kvinoaa, mutta ehkä kvinoaakin alkaa jossain vaiheessa paremmin kaupoissa olla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-