perjantai 18. tammikuuta 2013

Punaherukkasmoothie


Tänään oli, mittarin näyttäessä yli -20 astetta pakkasta, hyvä päivä sulattaa pakastin, koska pakasteet sai sulatuksen ajaksi ulos. Arkkupakastimen sulatin ja kaappipakastimen jätin vielä seuraaville pakkaspäiville. Sulatuksen yhteydessä saa hyvin tehtyä inventaariota, ja ainakin erilaisia marjoja on vielä yllin kyllin. Niinpä otin samalla rasiallisen punaherukoita, ja hurautin niistä välipalaksi taas raikkaan smoothien. Smoothieen voi laittaa banaanin pakastamattakin, mutta kivan kuohkean koostumuksen jäinen banaani kuitenkin antaa. SteviaSokeri on kiva uutuus makeutusaineissa. Se sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin tavallinen sokeri.Tästä smoothiesta tein aika sakeaa, mutta halutessaan siihen voi lisätä enemmänkin maitoa.

Punaherukkasmoothie

3 dl punaherukoita
1 pakastettu banaani
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl maitoa
1 rkl Dansukker SteviaSokeria

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Kaada juoma laseihin ja tarjoa aamu- tai välipalajuomana.

8 kommenttia:

  1. Herkkua! Tykkään todella paljon punaherukoista, jopa niin paljon että syön niitä kesällä suoraan pensaasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukat on hyviä. Ohimennen tulee marja-aikaan aina popsittua. Hyvin sopivat leivontaan, jälkiruokiin ym. Punaherukkakiisselikin on ihanaa.:)

      Poista
  2. Näyttää ihanalta! Smoothiet on kyllä herkullisia, pitääpä laittaa ensi kerralla tuota pakastettua banaania mukaan.
    Juuri tässä yksi päivä mietin vanhaa ohjettasi, jossa oli pakastettua banaania, tuliko niihin jotain muuta? Jogruttia tms..? Kuvassa oli kolmea eri sorttia, sen muistan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli tosi hyvää ja raikasta. Kannattaa kokeilla banaania pakastettuna. Tulee tosi kuohkeaa.:) Mahdatkohan muistella banaani"jäätelöä"? Siinähän pakastetut, kohmeiset banaanit ajetaan kuohkeaksi, jäätelömaiseksi seokseksi. Mukaan vähän sitruunamehua, ja sitten voi keksiä kaikenlaisia maustamisvaihtoehtoja. Vanhalla puolella oli sellainen kolmen annos pelkkää banaania, mangolla sekä kaakaolla maustettua. Yksistään oli vielä mansikkaversio. Pitääpä tehdä vaihteeksi "jäätelöä".;)

      Poista
  3. Kyllä tällaisella herkkujuomalla voisi aamun aloittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nämä on niin helppoja ja nopeita, että aamullakin usein jaksaa juoman äkkiä hurauttaa.:)

      Poista
  4. kelpais...minulla olisi vielä yksi pussi punaherukkaa,taidankin ottaa tästä juomaohjeen :) niin ja pakastettuja banaaniviipaleitakin löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota vaan ohje, itse ainakin tykkäsin tästä, kun oli raikkaan makuista.:) Minäkin koitan nyt banaania pitää aina pakastimessa varalta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-