lauantai 5. tammikuuta 2013
Aurajuustopatongit
Meillä tykätään paljon homejuustoista, ja varsinkin Aurajuustoa käytetään paljon leivontaan. Patongeistakin tulee todella ihania, kun laittaa täytteeksi runsaasti Aurajuustoa. Varsinkin uunituoreena nämä patongit eivät kaipaa edes mitään rasvaa päälleen.
Aurajuustopatongit
6 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
n. 13 dl vehnäjauhoja
1 pkt Aurajuustoa
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää ne ja suola veteen. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan reiluksi tunniksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse jokainen levyksi. Ripottele taikinalevyille Aurajuustoa ja kääri tangoiksi. Laita patongit pellille leivinpaperin päälle ja tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia. Kypsennä patonkeja 250 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä n. 10 minuuttia. Tarkista kypsyys koputtamalla patonkeja pohjasta. Kypsä patonki kumisee. Nosta patongit jäähtymään leivinritilälle.
Tunnisteet:
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oih, tämä menee testaukseen heti ! Tai siis huomenna, kun tulee kohta vieraita enkä ehdi kauppaan hakemaan Auraa...
VastaaPoistaTestaa pois.:) Itse leivotut leivät, sämpylät ja patongit on ihania, kun niitä pääsee syömään heti uunituoreena.:)
PoistaKiitos.:) Todella vanha kuva, kun taas olen koittanut vanhalta puolelta reseptejä tänne siirrellä.;) Aurajuusto on leivissä, piirakoissa ja pizzassa hyvää.:)
VastaaPoistaTodella herkullisen näköisiä patonkeja!
VastaaPoistaKiitos. Nämä patongit on todella hyviä!:)
PoistaNäistä patongeista tekisi mieli murtaa iso pala ja nautiskella vaan....
VastaaPoistaNämä ovatkin niin hyviä, varsinkin vielä lämpiminä.:)
Poistaherkullisen näköiset patongit...aurajuusto on ehdoton lemppari täälläkin :) blinit näytti myös taivaallisen hyviltä,en ole koskaan tehnyt :O
VastaaPoistaAurajuusto on hyvää vaikka missä.:) Blinejä kannattaa kokeilla. Meillä ainakin niistä pidetään, ja pakko on pari kertaa talvessa niitä paistella ja tehdä erilaisia lisukkeita.:)
Poista