lauantai 5. tammikuuta 2013
Aprikoosivispipuuro
Kuivatuista aprikooseista tehty vispipuuro on hyvän makuista ja pirteän väristä. Vispipuuro maistuu niin välipalana kuin jälkiruokanakin.
Aprikoosivispipuuro
1 l vettä
1 ps kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
Keitä aprikooseja vedessä kunnes ne pehmenevät. Vatkaa mannasuurimot ripotellen kiehuvaan liemeen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Mausta puuro sokerilla ja ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Puurot,
Ruoka,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkun näköistä - meillä vaan ei vispipuuro kelpaa muille kuin minulle oikein millään maulla :-(
VastaaPoistaKiitos.:) Pelkästään itselle ei varmaankaan kauhean usein viitsi sitten puuroa keitellä. Jännä, kun usein vispipuuro on ihan niitä tykätyimpiä puuroja.
PoistaEnimmäkseen vispipuuroa tuleekin tehtyä kirpeistä marjoista, puolukoista ja herukoista. Vaihtelu kuitenkin välillä virkistää, ja aprikooseista saa pirteän keväisen näköistä puuroa.:) Kuivatut hedelmät ovat hyviä naposteltavia.:)
VastaaPoistaIhanan näköistä on puurosi. Meillä aprikoosit vielä pussissa, vaan aikomus on ollut tehdä niistä puuroa, sillä aprikoosiversio on meillä yksi suosituimmista vatkatuista puuroista.
VastaaPoistaAprikooseista tulee tosi hyvä puuro. Harvemmin vain niistä tulee tehtyä, kun marjoja on niin paljon pakastimessa.:)
Poista