Viikunamarmeladi
600 g kuivattuja viikunoita
2 dl konjakkia
2 appelsiinin mehu
2 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Paloittele viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Kaada päälle konjakki ja anna viikunoiden liota muutama tunti. Puserra appelsiineista mehu ja kaada mehu kattilaan. Lisää sokeri, ja kiehauta. Keitä marmeladia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos haluat marmeladista sileämpää, soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon lopuksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja purkita marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä marmeladi viileässä.
En ole kuivattujen viikunoiden ystävä mutta tuo kyllä näyttää hyvältä tuossa juuston ja keksin päällä!
VastaaPoistaMelkoisen makeita ovat kuivattuina, ja marmeladistakin tulee hyvin makeaa. Sopii kuitenkin hyvin voimakkaiden juustojen kanssa. Itse tykkään sekä kuivatuista että tuoreista viikunoista.:)
PoistaNäyttää tosi hyvältä! Olen kerran tenhyt viikunamarmeladia jouluksi ja olihan se hyvää!
VastaaPoistaKiitos. Hyvää kyllä oli. Tätä voisi sipaista vaikka paahtoleivällekin.:)
PoistaOikein hyvää marmeladista tuli, ja varmaan tulee toistekin tehtyä. Kannattaa kyllä jotain viikunamarmeladia/-hilloa tehdä. Kiva lisuke juustotarjottimelle.:)
VastaaPoistaoo,tätä voisin minäkin kokeilla,en ole ikinä tehnyt marmeladia ja viikunaakin (kuivattu) maistoin vasta kun tein suklaasalamin :D
VastaaPoistaKuivatut viikunat on tosi makeita, mutta kyllä niitä on joskus mukava napostella sellaisenaankin yksi tai kaksi kerrallaan.:) Marmeladi oli kiva kokeilu.:)
Poista