keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kirsikkapullat


Joulupullien koristeeksi sopivat sokeroidut kirsikat, jotka antavat pulliin jouluista väriä. 

Kirsikkapullat

Taikina:
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g voita

Voiteluun:
kananmuna

Päälle:
sokeroituja kirsikoita
raesokeria

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 30 min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina n. 30 yhtä suureen palaan ja muotoile haluamasi mallisia pikkupullia. Kohota pullia liinan alla vielä n. 30 min. Voitele pullat kananmunalla, koristele kirsikoilla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 min.

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kirsikoilla saa pulliin helposti väriä ja näköä.:)

      Poista
  2. Mitäpä tässä muuta sanomaan, kuin että kyllä maistuisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan se pulla maistuu, varsinkin uunituore.:)

      Poista
  3. voi mitä ihania pullia...minä olen tehnyt aina kirsikkasarvet Jouluksi,mutta tänä vuonna ajattelin muuttaa perinnettä hieman ;) katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Välillä on mukava vähän muunnellakin, vaikka kyllähän ne perinteet tekevät joulun.;)

      Poista
  4. Kiitos.:) Hyviä, jouluisia koristeita ovat nuo sokeroidut kirsikat.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-