tiistai 4. joulukuuta 2012

Tonnikalamousse


Tein pitkästä aikaa tonnikalamoussea, ja maistuipas se hyvältä. Meillä tonnikalamoussea syödään mm. ruisleivän päällä, tai kesäaikaan varhaisperunoiden kanssa. Mousse sopii mainiosti myös juhlatarjoiltavaksi, ja voihan siinä käyttää vaikka savulohta tonnikalan sijaan, jolloin moussesta saa entistä juhlavamman. Tonnikalamousse on nopea valmistaa, ja silikonivuosta sen saa helposti ja siististi kumottua tarjoiluvadille.

Tonnikalamousse

7 liivatelehteä
2 prk tonnikalaa vedessä
1 prk kermaviiliä
2 dl rasvatonta majoneesia
1 rkl tomaattipyrettä
2 - 3 tl sitruunan raastettua kuorta
3/4 dl silputtua tilliä
valkopippurijauhetta
1/2 - 1 kalaliemikuutio
1 dl vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Valuta tonnikalasta vesi ja paloittele kala. Sekoita kermaviili, majoneesi ja tomaattipyre. Mausta hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja silputulla tillillä. Lisää tonnikala ja mausta valkopippurilla. Liuota kalaliemikuutio kiehuvaan veteen. Poista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota lehdet kalaliemeen. Lisää liemi hieman jäähtyneenä tonnikalaseokseen. Sekoita massa ja kumoa vuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään.

8 kommenttia:

  1. Ihan vieras tuttavuus minulle, mutta voi että tuo olisi niin herkkua ruisleivän päällä! Tämäkin olisi aika mainio ohje jouluksi tai uudeksi vuodeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan!:) On tosi hyvää. Juuri aamukahvin kanssa söin moussea ruisleivän päällä. Itse kun en mitään leikkeleitä syö, niin tästä saa mukavaa vaihtelua ainaiselle juustolle ja tomaatille/kurkulle.:) Mousse sopii hyvin myös joulupöytään tai sitten uuden vuoden herkutteluun.:)

      Poista
  2. Sieppaan heti ohjeen mukaani, kiitos. Miksiköhän tonnikalaa tulee käytettyä niin vähän muuhun kuin salaatteihin... ohjeita odottaa monta pääsyä kokeiluun mm.eri versioita tonnikalapihvit (siis säilyketonnikalasta tehtyinä) Eräs ystäväni tekee maailman parhaita kerrosleipiä (kylmiä, vaan en minä saa niistä samanmakuisia vaikka käytän samoja aineita. Ystävänä tekee mututuntumalla täytteen, joten tarkkaa ohjetta ei ole... tätä teen ihan takuulla, herkulliselta vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieppaa vain.:) Useimmiten tosiaan tulee tonnikalaa käytettyä vain niihin yksiin ja samoihin juttuihin. Tämä mousse on kyllä tosi kiva käyttökohde. Joskus olen kalamurekepihvien tapaisia tehnyt tonnikalasta, mutta yleensä pihvit tulee kuitenkin tehtyä ihan kalafileistä, kun tuoretta kalaa meillä on usein itse pyydettynä. Eilen juuri mietein kerrosleipiä, kun ei ole tullut aikoihin tehtyä. Itse tykkään niissä varsinkin savusiiasta tehdystä täytteestä, mutta kyllähän tonnikalastakin saisi hyvän täytteen. Ja pääsisi vielä vähän helpommalla, kun ei tarvitse mitään perata.:)

      Poista
    2. herkulliselta näyttää...monenmoista moussea ja hyydykettä on tehty kalapöytään,mutta ei tonnikalasta ...kiva idea!=)

      Poista
    3. Kiitos. Tonnikalamousse on hyvää. Kaikki tuli nyt äkkiä syötyä ruisleivän päällä. Kannattaa kokeilla!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-