keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Puolukkasinappi


Maku -lehden ohjeella valmistuu joulunpunainen puolukkasinappi. Puolukkasinappi sopii etenkin riistalle sekä kalkkunalle. Karpalosinappia saa korvaamalla puolukat karpaloilla.

Puolukkasinappi

2 dl puolukoita
2 dl sokeria
1/2 dl ruokaöljyä
2 tl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
2 tl Rajamäen Mustapippuri Punaviinietikkaa
5 - 6 rkl sinappijauhetta

Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai siivilän läpi survoen. Kaada puolukkasose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Nosta saostunut seos liedeltä ja sekoita joukkoon sinappijauhe sekä punaviinietikka. Tölkitä sinappi kuumennettuun purkkiin.

12 kommenttia:

  1. En ole koskaan maistanut puolukkasinappia, mutta voin kuvittella, että on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukkasinapin maku poikkeaa aikalailla perinteisistä sinapeista, mutta kyllä se hyvin menee juuri riistan ja kalkkunan kanssa, kun niille sopii marjaisat maut. Kiva aina kokeilla kaikkea erilaista.:)

      Poista
  2. Jestamandeeraa, tän täytyy olla herkkua. Oikein makuhermoja alko nipisteleen.

    VastaaPoista
  3. Marjaisaa sinappia.;) Hienon väristä tulee ja oikean seuralaisen kanssa ihan hyvää.:)

    VastaaPoista
  4. Minä tein viime vuonna puolukkasinappia ja tuomitsin sen todella huonoksi.... Onneksi jätin yhden purkin häpeämään jääkaapiin. Maistoin sitä viikon, parin päästä uudestaan ja sehän olikin herkkua! Sinappi tarvitsi vain vähän aikaa maustuakseen ja tasaantuakseen. Suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut sinapit vaativat hieman aikaa tekeentyäkseen. Valkosipulisinapin kanssa meillä kävi joskus juuri näin. Juuri tehtynä ei ollut kovin hyvää, ja valkosipuli maistui liian kovana. Jokusen päivän päästä maut olivat tasaantuneet, ja oli melkeinpä parasta sinappia ikinä.:)

      Poista
  5. Voihan hitsi, kaikkea muuta löytyisi paitsi etikkaa.. Pitää varmaan viikonlopuksi ostaa, aion nimittäin tehdä jouluksi hirvestäkin jotain niin sopisi hyvin..
    Näin jossain ohjeen mansikkasinappiin ja se kuulosti niin erikoiselta että sitä melkein pitää testata :D

    Kyllä pitäisi laittaa kone kiinni jouluun saakka, alkaa tämä tehtävien lista olla jo aikasta pitkä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirven kanssa tämä sopii hyvin, kinkun ei niinkään.;) Mansikkasinappiin olen myös joskus jossain törmännyt. Jännältä kuulostaa. Mustaherukkasinappiakin olen joku vuosi tehnyt.:) Monenlaista tekisi mieli tehdä, mutta pakko on vähän karsiakin. Ei kaikkea voi olla yhdellä kertaa.;)

      Poista
  6. vieläköhän sitä jaksaisi/viitsisi sinappia tehdä...tässä olisikin kiva ohje =)

    VastaaPoista
  7. Rupean tässä sinapin keittoon.. Vasta huomasin että olit kirjoittanut että sopii myös kalkkunalle, meneekin hyvin koska meillä on sian tilalla kalkkunaa, ja sitä hirveäkin löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalkkunalle ja riistalle tällainen marjaisa sinappi on parasta. Alkuun sinappi voi maistua hieman oudolle, kun ei tämä ihan perinteiselle sinapille maistu, mutta makuun tottuu, ja tosiaan tämä sinappi vain paranee, kunhan maut tekeentyvät rauhassa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-