perjantai 28. joulukuuta 2012

Konjakkiluumut


Konjakkiluumut olivat yksi meidän joulun ajan jälkiruoistamme. Konjakkiluumujen valmistaminen on helppoa ja vaivatonta, ja ne voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Konjakkiluumut

2 ps (400) g pehmeitä, kivettömiä luumuja
4 dl vettä
1 - 2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl konjakkia

Tarjoiluun:
kermavaahtoa

Kaada luumut ja sokeri kattilaan. Paloittele vaniljatanko kolmeen osaan, ja lisää joukkoon. Lisää vesi. Hauduta luumuja hitaasti kannen alla niin, että suuri osa vedestä haihtuu. Poista vaniljatangon palat. Sekoita joukkoon konjakki ja jäähdytä. Tarjoile konjakkiluumut kermavaahdon kanssa.

7 kommenttia:

  1. En ole koskaan maistanut, mutta on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyviä ovat, ja pieni annos riittää hyvin jälkiruoaksi, kun ovat aika makeita.:)

      Poista
  2. Nami,ihana jouluinen jälkiruoka:)

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa ihanalta,vaikka itse en ole oikein luumun ystävä,maistaisin mielellnnän :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-