perjantai 28. joulukuuta 2012
Konjakkiluumut
Konjakkiluumut olivat yksi meidän joulun ajan jälkiruoistamme. Konjakkiluumujen valmistaminen on helppoa ja vaivatonta, ja ne voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Konjakkiluumut
2 ps (400) g pehmeitä, kivettömiä luumuja
4 dl vettä
1 - 2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl konjakkia
Tarjoiluun:
kermavaahtoa
Kaada luumut ja sokeri kattilaan. Paloittele vaniljatanko kolmeen osaan, ja lisää joukkoon. Lisää vesi. Hauduta luumuja hitaasti kannen alla niin, että suuri osa vedestä haihtuu. Poista vaniljatangon palat. Sekoita joukkoon konjakki ja jäähdytä. Tarjoile konjakkiluumut kermavaahdon kanssa.
Tunnisteet:
Jouluruoat ja -leivonnaiset,
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En ole koskaan maistanut, mutta on varmasti hyvää!
VastaaPoistaOikein hyviä ovat, ja pieni annos riittää hyvin jälkiruoaksi, kun ovat aika makeita.:)
PoistaNami,ihana jouluinen jälkiruoka:)
VastaaPoistaHyvää oli.:)
PoistaKuullostaa ihanalta,vaikka itse en ole oikein luumun ystävä,maistaisin mielellnnän :)
VastaaPoistaIhania ovat, ja kivasti maistuvat konjakille.:)
PoistaVoiko tehdä ilman sokeria?
VastaaPoista