torstai 15. marraskuuta 2012

Juusto-sinappiskonssit


Näitä suolaisia skonsseja tulee silloin tällöin tehtyä, koska ne ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa, ja kaiken lisäksi todella hyviä. Näitä leipoo äkkiä vaikka aamupalaksi. Skonssit maistuvat lämpiminä ihan sellaisenaan tai pienen voinokareen kanssa. Kylmänäkin skonssit vielä hyvin kelpaavat, mutta eihän näitä yleensä jää, vaan useimmiten koko satsi tulee syötyä heti uunituoreena. Ohje on peräisin kirjasta Maittavat uuniruoat.


Juusto-sinappiskonssit

n. 4 rkl voita
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 g kevytjuustoraastetta
1 tl sinappijauhetta
1,5 dl maitoa
pippuria

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Nypi voi joukkoon. Sekoita juustoraaste, sinappijauhe ja maito mukaan. Vaivaa taikinaa kevyesti ja painele siitä n. 2,5 cm paksu pyörylä. Leikkaa taikina veitsellä 8 lohkoon. Voitele maidolla ja ripottele päälle pippuria. Paista 220 asteessa 10 - 15 min.

8 kommenttia:

  1. Skonssit ovat yksi mun lemppareista :) Niin hyviä uunituoreina, nami! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skonssit on kivoja. Ja vielä kun niitä on niin monenlaisia.:) Kiitos, samoin!:)

      Poista
  2. Minulla on edelleen ne tavallisetkin skonssit testaamatta. Noh, mutta viikonloppuna oli suunnitelmissa kokeilla. Herkullista viikonloppua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä skonssit on huippuhyviä. Hieman sellaisia sämpylämaisia.:) Skonssit on jänniä leipomuksia, kun näitä on suolaisia ja makeita, pehmeitä ja rapsakoita jne. Kiitos, sitä samaa!:)

      Poista
  3. Juu, en minäkään ole tehny koskaan skonsseja, mutta näistähän vois vaikka aloittaa. Näyttää nimittäin niin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä skonsseista onkin hyvä aloittaa. Ovat todella hyviä, mutta silti niin nopeita ja helppoja tehdä.:)

      Poista
  4. Oi kun herkullisen näköisiä! Juusto voisi kyllä mielestäni ehkä olla yös jotain vähän enemmän makua antavaa, mutta mistäs sitä tietää kun ei ole vielä maistanut. Pitää varmaan siis kokeilla reseptiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä skonssit on todella hyviä. Juustoksi voi valita ihan jonkun mieleisensä. Itsekin tykkään voimakkaamman makuisista juustoista, ja niitä käytän. Tuossa alkuperäisessä ohjeessa vain on tuo kevytjuustoraaste...

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-