Näitä suolaisia skonsseja tulee silloin tällöin tehtyä, koska ne ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa, ja kaiken lisäksi todella hyviä. Näitä leipoo äkkiä vaikka aamupalaksi. Skonssit maistuvat lämpiminä ihan sellaisenaan tai pienen voinokareen kanssa. Kylmänäkin skonssit vielä hyvin kelpaavat, mutta eihän näitä yleensä jää, vaan useimmiten koko satsi tulee syötyä heti uunituoreena. Ohje on peräisin kirjasta Maittavat uuniruoat.
Juusto-sinappiskonssit
n. 4 rkl voita
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 g kevytjuustoraastetta
1 tl sinappijauhetta
1,5 dl maitoa
pippuria
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Nypi voi joukkoon. Sekoita juustoraaste, sinappijauhe ja maito mukaan. Vaivaa taikinaa kevyesti ja painele siitä n. 2,5 cm paksu pyörylä. Leikkaa taikina veitsellä 8 lohkoon. Voitele maidolla ja ripottele päälle pippuria. Paista 220 asteessa 10 - 15 min.
Skonssit ovat yksi mun lemppareista :) Niin hyviä uunituoreina, nami! Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaSkonssit on kivoja. Ja vielä kun niitä on niin monenlaisia.:) Kiitos, samoin!:)
PoistaNämä skonssit on huippuhyviä. Hieman sellaisia sämpylämaisia.:) Skonssit on jänniä leipomuksia, kun näitä on suolaisia ja makeita, pehmeitä ja rapsakoita jne. Kiitos, sitä samaa!:)
VastaaPoistaJuu, en minäkään ole tehny koskaan skonsseja, mutta näistähän vois vaikka aloittaa. Näyttää nimittäin niin hyviltä!
VastaaPoistaNäistä skonsseista onkin hyvä aloittaa. Ovat todella hyviä, mutta silti niin nopeita ja helppoja tehdä.:)
PoistaOi kun herkullisen näköisiä! Juusto voisi kyllä mielestäni ehkä olla yös jotain vähän enemmän makua antavaa, mutta mistäs sitä tietää kun ei ole vielä maistanut. Pitää varmaan siis kokeilla reseptiä..
VastaaPoistaNämä skonssit on todella hyviä. Juustoksi voi valita ihan jonkun mieleisensä. Itsekin tykkään voimakkaamman makuisista juustoista, ja niitä käytän. Tuossa alkuperäisessä ohjeessa vain on tuo kevytjuustoraaste...
Poista