Sillä Sipuli -blogista oli käyty drinkkikursseilla, jossa oli päästy maistelemaan Seitsemän kuolemansyntiä -drinkkilistalta drinkkiä nimeltä Viha/ Anger Management. Drinkki näytti niin hienon hauskalta ja juuri tähän viikonloppuun sopivalta, että piti itsekin samantapaisia heti sekoitella. Finlandia Cranberrya ei Alkosta löytynyt, joten korvasin sen Koskenkorva Cranberrylla. Tietysti tilalle olisi varmaan sopinut pelkkä vodkakin, mutta nyt saatiin mukaan sitä karpalon makuakin. Koskenkorva Cranberry on miedompaa, joten laitoin sitä tuplamäärän vodkaan verrattuna. Hieman jännitti tuleeko tuosta sekoituksesta ollenkaan juotavaa, kun siinä on niin monta makua sekaisin. Lakritsaa, anista, mansikkaa... Mutta hyväähän tuosta tuli, ja maut sopivat yhteen. Samalla sain torstaina saamani uudet hurrikaanilasit heti käyttöön. Nuo alkuperäiset drinkit oli tehty pienempiin viinilaseihin, joten mittasin juoman ainekset viinilasin kautta, jotta sain mansikkamelbaa sopivassa suhteessa. Mansikkamelbaan löytyy monenlaisia ohjeita. Itse tein juomaa varten melban hyvin yksinkertaisesti. Joukkoon lisäsin sitruunamehua antamaan lisämakua sekä notkistamaan melbaa. Sokerilientä oli jääkaapissa valmiiksi keitettynä, joten käytin sitä melban makeuttamiseen. Sokeriliemen sijaan voi melban makeuttaa sokerillakin, jos ei viitsi lientä keitellä. Liemi kuitenkin vielä lisää ohentaa melbaa juotavampaan muotoon.
Drinkki Halloweeniksi
4 cl Koskenkorva Cranberrya
0,5 cl Isolabella Sambuca -anislikööriä
mansikkamelbaa
lakritsikastiketta
punaisia chilejä
Kaada lasin pohjalle lakritsikastiketta. Kaada päälle mansikkamelba-viinaseos. Nostele pillillä tai lusikalla lakritsikastiketta lasin pohjalta sisäpinnoille. Koristele lasi chilien kärjillä.
Mansikkamelba
n. 5 dl pakastemansikoita
1/2 - 1 sitruunan mehu
sokerilientä maun mukaan
Anna pakastemansikoiden sulaa huoneen lämmössä tai yön yli jääkaapissa. Soseuta sulaneet mansikat liemineen ja puserra joukkoon sitruunamehua. Makeuta seos sokeriliemellä oman maun mukaan.
Sokeriliemi
1 osa vettä
2 osaa sokeria
Oi, sinä jo ennätit kokeilemaan tuota! Kyllä minäkin vielä joskus! Josko sitä ensi halloweeniin mennessä saisi hankittua tarkoitukseen sopivia laseja (ja vähän nykyistä isomman astiakaapin)... :)
VastaaPoistaUusia laseja oli tarkoitus muutenkin heti jo koekäyttää, ja tämä juoma sopi niin täydellisesti tähän ajankohtaan. Muutenkin kuulosti ainekset niin jännältä yhdistelmältä ja ulkonäöltään vielä niin hieno drinkki.:) Erilaisia juomalaseja alkaa meillä jo olla kaapit täynnä, mutta edelleen haaveilen ainakin margarita-laseista.;)Nämä hurrikaani-lasitkin on kivat. Reilun kokoiset (44 cl), ei tarvitse olla koko ajan sekoittelemassa uutta.;) Sopivat myös hienosti joihinkin jälkiruokiin.:)
PoistaJuoman kehittelijä on ollut todella kekseliäs koristelua myöten.:) Kiva kuulla, että piditte paistikkeista. Meilläkin ne ovat tulleet ruokapöydään jäädäkseen.:)
VastaaPoistaUpeasti toteutettu. Hienompi kuin alkuperäinen!
VastaaPoistaKiitos, ja kiitokset myös teille, kun toitte näin upean drinkin meidän muidenkin tietoisuuteen!:) Vähän enemmän olisin voinut noita lakritsiraitoja vedellä, mutta kiinnitin asiaan huomiota vasta kuvaamisen jälkeen. Ulkona kävin juoman kuvaamassa ja siellä kiirellä vedin raidoitukset. Iskias vaivasi silloin pahasti, niin ei tullut kaikkea huomattua, kun äkkiä koitti vain saada jotain aikaiseksi.
PoistaHei vaan!
VastaaPoistaVastustamaton ohje, mutta mistäs ihmeestä tuota Sambucaa saisi täältä Suomesta? Perinteisesti olen ulkomailta tuonut tullessani, mutta nyt anislikööri-varannot ovat hieman vähissä.
Ihan paikallisesta Alkosta löytyi tuota Isolabella Sambucaa. Ja on vielä hyvin pieni myymälä, joten uskoisin aika hyvin löytyvän eri myymälöistä. Jos ei kuitenkaan löydy, niin varmasti tilaavat, jos edelleen Alkon tuotevalikoimiin kuuluu.:) Anislikööri on hyvän makuista, ja aika kivan makuinen drinkki tästäkin tuli.:)
Poista