sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Blinipannari katkaraputäytteellä


Blineistä pääsee nauttimaan vähemmälläkin vaivalla, kun tekee blinit pannulla paistamisen sijaan pannarin muodossa uunissa kypsentämällä. Pannari on myös rutkasti kevyempi vaihtoehto runsaassa voissa paistetuille pikkublineille. Pannaritaikinaan ei välttämättä tarvitse laittaa ollenkaan rasvaa, mutta kaloreita pelkäämätön voi sitäkin hieman joukkoon lisätä. Katkaraputäytteestä tuli tosi hyvää. Sopii varmasti muuallekin kuin blinien kaveriksi, vaikka uuniperunoille. Katkaraputäytteestäkin saa kevyttä, kun käyttää siihen rasvatonta majoneesia. Lindahlsin turkkilaista jogurttiakin löytyy vähärasvaisena sisältäen vain 3,5 % rasvaa. Piparjuuritahna on voimakkaan makuista, joten sitä kannattaa täytteeseen lisätä vähitellen oman maun mukaan. Jos haluaa makeilla, voi blinipannaria syödä myös makeiden lisukkeiden, hillojen yms. kanssa.

Blinipannari

7 dl maitoa
25 g hiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kohota seosta noin tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erota kanamunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia. Leikkaa pannari annospaloiksi ja tarjoile kuumana katkaraputäytteen kera.

Katkaraputäyte

2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl rasvatonta majoneesia
1 dl makeaa chilikastiketta
n. 1/2 pieni sipuli
1 - 2 tl piparjuuritahnaa
n. 3 dl pakastekatkarapuja
(suolaa)

Sekoita keskenään jogurtti, majoneesi sekä chilikastike. Lisää pieneksi silputtu sipuli sekä piparjuuritahna. Lisää sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna makujen tasaantua viileässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-