Bataattia meillä käytetään enimmäkseen muusin joukossa, uunijuureksissa tai grillattuna. Välillä kuitenkin innostun paistamaan myös näitä maukkaita pihvejä. Pihvit ovat oiva lisäke mm. kalalle, mutta hyvin ne maistuvat myöskin itsekseen pelkkänä kasvisateriana.
Bataatti-fetapihvit
1,2 kg bataatteja
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g voisulaa
200 g fetajuustoa
1 rkl kuivattua minttua
suolaa
mustapippurijauhetta
Paistamiseen:
ruokaöljyä
Tarjoiluun:
smetanaa
tuoretta persiljaa
Kuori ja raasta bataatit. Sekoita keskenään
bataattiraaste, kananmunat, vehnäjauhot, voisula, murennettu feta ja
minttu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Ota
taikinasta reiluja nokareita, litistä ja paista pannulla molemmin puolin
kullanruskeiksi. Pane pihvit leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min. eli kunnes
bataatti on kypsää ja paistikkeet rapeita. Tarjoa smetanan ja
persiljasilpun kera.
Kaunis annos ja nuo paistikkeet ovat varmasti hyviä!
VastaaPoistaKiitos. Paistikkeet on tosi ihanan makuisia.:)
PoistaBataattia meillä syödään jatkuvasti, kun en kestä perunaa. Tämmöisistä fetapaistikkeista en ole osannut edes unelmoida. Ehdottomasti kokeiltava!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Itse tykkään näistä kovasti. Kivasti yhdistyy bataatin makeus ja fetan suolaisuus, mintun raikas maku pisteenä i:n päällä.:)
PoistaTäällä kanssa pääsee kokeiltavien ruokien listalle! Kuulostavat hurjan hyviltä.
VastaaPoistaSuosittelen, ovat hyviä!:)
PoistaNäitä pitää ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKokeile vaan.:)
PoistaSamoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa: kokeiluun menee! Kuulostaa hauskalta tuo paistike, en ole ennen moiseen sanaan törmännytkään. :)
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa kokeilla. Hyvän makuisia ovat ja bataatti kivassa muodossa.:) Paistia vielä lisäksi, niin olisi sekä paistia että paistikkeita.;)
PoistaKiva, että innostuit heti testaamaan.:) Toivottavasti tykkäätte! Minusta nämä ainakin on ihania.:)
VastaaPoista