tiistai 18. syyskuuta 2012

Punajuuri-suklaapiirakka


Makeana juurikkaana punajuuri sopii mainiosti myös maikeisiin leipomuksiin. Raastettu punajuuri mehevöittää kakku- ja piirakkataikinat. Punajuuren lisäksi ananasmurska antaa tälle piirakalle mehevyyttä. Suklaarouhe ja tomusokerikuorrutus tekevät piirakasta erittäin makean, joten piirakka on riittoisaa, kun kahvinkin kanssa riittää hyvin pieni pala.

Punajuuri-suklaapiirakka

4 dl raastettua punajuurta
1 dl rouhittua taloussuklaata
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 prk (220 g) ananasmurskaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl öljyä

Kuorrutus: 
1 pkt mansikka tomusokeria
sitruunamehua

Koristeeksi:
koristerakeita, strösseleitä tms.

Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää punajuuriraaste, suklaa ja ananasmurska sekä vehnäjauhot, joihin neilikka ja leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita lopuksi joukkoon öljy. Levitä taikina uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Sekoita tomusokerin sekaan sen verran sitruunamehua, että kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa levittämiseen. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele koristerakeilla tms.

2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-