perjantai 14. syyskuuta 2012

Luumu-kaurapaistos


Kaurapaistos omenoista tehtynä on todella hyvää, joten mikseipä kaurapaistosta voisi luumuistakin tehdä. Googlettamalla netistä löytyikin luumu-kaurapaistosten ohjeita, ja minä tein omani Pirkan ohjetta mukaellen. Konjakkia lorautin mukaan antamaan lisämakua, ja sopisihan sen sijaan mm. rommikin. Luumuista tuli uunissa hieman kirpeitä, mutta kauraseoksen kanssa ne tekevät aina niin hyvin yhteen sopivan kirpeän ja makean liiton.


Luumu-kaurapaistos

1 kg tuoreita luumuja
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl konjakkia
1/2 tl kanelia
100 voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria

Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko puolikkaat tarvittaessa pienemmiksi. Sekoita keskenään luumut, sokeri, perunajauho, konjakki sekä kaneli. Kaada luumuseos voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita siihen loput aineet. Ripottele seos vuokaan luumujen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 - 30 min. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Olen itsekin tässä suunnitellut, että pitäisi pyöräyttää joku piirakka luumuista. Tässä varteenotettava ehdokas :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurapaistokset on herkullisia.:) Meillä ei tänä vuonna luumuja tullut kuin sen verran, että sellaisenaan syötiin sitä mukaa kuin kypsyivät. Ehkä ensi vuonna puut taas notkuu ja pääsee jotain luumuista taas valmistamaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-