Kukkakaaligratiinista jäi yli kaksi kukkakaalia, ja halusin niistä tehdä jotain sellaista, että keltaisen kukkakaalin värikin olisi paremmin esillä. Halusin myös tehdä jotain erilaista iltanaposteltavaa, joten ajattelin sitten marinoida kukkakaalit. Hieman epäilin, maistuuko kukkakaali tällaisena miehelle, mutta turhaan. Ihme kyllä, tykkäsi kovasti, ja hyvän makuistahan kukkakaali olikin näin, ja kukintoja oli kiva ihan sorminkin napsia.
Marinoitu kukkakaali
n. 500 g kukkakaalia
vettä, suolaa
Marinointiliemi:
4 1/5 rkl Keltaista Thai Chilikastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tuoretta valkosipuli-ruohosipulia hienonnettuna
Leikkaa kukkakaalin kukinnot sopiviksi suupaloiksi. Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä parin minuutin ajan. Valuta keitinvesi hyvin pois, ja jäähdytä kukkakaalit. Laita kukkakaalin kukinnot lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kukkakaalin päälle. Anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään. Ravistele/kääntele purkkia välillä varovasti, jotta kukkakaalit marinoituvat kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-