Pasteijat sopivat hyvin suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään, ja on niitä kiva syödä muulloinkin, vaikka aamu- tai iltapalana. Nämä pasteijat valmistuvat helposti ja nopeasti kaupan valmistaikinasta. Tuorejuusto mehevöittää ja sitoo täytettä, ja antaa tietenkin myös lisää makua. Kotimaisia ohrahelmiä kannattaa suosia riisin sijaan. Ainakin meistä ohrahelmet ovat pasteijoiden täytteessä paljon parempia kuin riisi.
Kanttarellipasteijat
n. 1,5 kg Myllyn Paras torttutaikinalevyjä
2 dl Torino Ohrahelmiä
1 rkl voita
1 sipuli
2,5 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
1 rs (200 g) Valio Viola Ruohosipuli kevyt tuorejuustoa
Herbamare -yrttisuolaa
valkopippurijauhetta
Voiteluun:
kananmuna
Ota taikinalevyt sulamaan. Keitä ohrahelmet
suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota
pannulla voissa hienonnettu sipuli. Lisää hienonnetut kanttarellit ja
paista ylimääräinen neste pois. Sekoita keskenään valutetut ja kypsät
ohrahelmet sekä sieni-sipuliseos. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ja
mausta seos yrttisuolalla sekä valkopippurijauheella. Leikkaa sulaneet
taikinalevyt kolmeen yhtä suureen osaan. Kaulitse paloja hieman
ohuemmiksi ja leveämmiksi. Leikkaa taikinapalojen keskelle esim.
taikinapyörällä viillot. Lusikoi täytettä taikinalle viiltojen päälle,
ja käännä reunat täytteen päälle. Laita pasteijat uunipellille
leivinpaperin päälle reunapuoli alaspäin ja paina päitä hieman yhteen.
Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla
n. 10 - 15 minuuttia kauniin värisiksi.
Nam nam, minäkin liputan täysin ohran puolesta! Maku ja purutuntuma paranevat, mikä toimii tosi hyvin vaikka tällaisissa pasteijoissa ja piiraissa. Kiva vinkki myös sienten käyttöön, ollaankin mietitty mihin porukat voisivat käyttää pakastettuja (jo sopivasti esikäsiteltyjä) sieniä.
VastaaPoistaOhra on tosi loistava vaihtoehto iänikuiselle riisille, ja plussaa kotimaisuudesta.:) Sieniä saa mukavasti kulumaan näinkin, ja ainahan voi tehdä pasteijoita oikein reilusti kerralla ja pakastaa osan.
PoistaNäitä haluaisin maistaa, nyt heti :)
VastaaPoistaPasteijat on hyviä.:)
Poista