lauantai 4. elokuuta 2012

Vuohenjuustosalaatti


Tähän salaattiin kokeilin ensimmäistä kertaa vuohenjuuston paistamista. Paistaminen onnistui hyvin ensikertalaiseksi. Juuston kääntämisessä ja lautaselle nostamisessa vain oli omat haasteensa, kun juusto lämmetessään pehmeni hankalasti käsiteltäväksi, mutta ihan ehjinä ja nätteinä sain viipaleet kuitenkin pysymään. Salaatti oli maukasta ja värikästä. Vuohenjuustoa pitää paistaa toistekin. Se oli hyvää lämpimänä pehmeine sisuksineen ja rapeine pintoineen.


Vuohenjuustosalaatti

erilaisia salaatteja (esim. jäävuori, frisee, tammenlehti...)
kurkkua
erivärisiä kirsikkatomaatteja
eri värisiä paprikoita
tummia viinirypäleitä
punasipulia
Soignon maxi format vuohenmaitojuustoa

Paistamiseen:
oliiviöljyä

Päälle:
Provencen yrttiseosta
mustapippuria

Kastikkeeksi:
Rajamäen tummaa balsamikastiketta

Revi salaatit ja paloittele kasvikset. Kokoa salaattiainekset tarjoilulautasille. Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuisia viipaleita, ja paista viipaleet oliiviöljyssä esim. lettupannulla molemmin puolin kauniin värisiksi. Asettele salaattien päälle paistetut vuohenjuustoviipaleet ja ripottele salaattien päälle hieman yrttiseosta ja rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoile salaatit balsamikastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Kylläpä on herkullinen salaatti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun löysit tännekin.:) Kaikkea mahdollista hyvää sisälsi salaatti.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-