Mojito on yksi meidän suosikkidrinkeistämme kesäaikaan. Kylmä ja raikas Mojito piristää helteellä ihmeesti. Mojiton teen yleensä
Drinkkiklubin ohjeen mukaan.
Mojito
4 cl vaaleaa rommia
2 cl limemehua
10 kpl mintunlehtiä
2 tl sokeria
10 cl soodavettä
Murskaa mintunlehdet ravistimessa sokerin ja soodaveden kera. Kun
sokeri on liuennut, ja haistat mintun tuoksun, lisää puolikkaan limetin
mehu, rommi, jääpalat ja ravista kunnolla. Siivilöi juoma puolillaan
murskattua jäätä olevaan lasiin, pidennä soodavedellä ja tarjoile Mojito
muutamalla mintunlehdellä koristeltuna. Voit käyttää sokerin sijaan
myös sokerisiirappia. Tällöin ravistimessa tulee murskata ainoastaan
mintunlehdet, minkä voi murskaimen sijaan suorittaa myös lisäämällä
ravistimeen jäämurskaa ja ravistamalla kunnolla. Jäämurskan terävät
reunat pirstovat mintunlehtien pinnan siinä määrin että mintun maku
irtoaa mintun lehdistä. Ehkä yleisin ja helpoin tapa on kuitenkin
rakentaa Mojito suoraan lasiin. Laita lasin pohjalle 2-3 limelohkoa,
sokeri ja mintunlehdet, murskaa kunnolla, täytä jäämurskalla ja pidennä
soodavedellä. Tarjoile pillin tai lusikan kera.
Joskus ollaan kokeiltu myös SAY Mojitoa, joka on tarjoiluvalmis mojito-cocktail.
Cocktail nautitaan hyvin viilennettynä jäiden sekä tuoreen mintun ja/tai
limen kera tarjoiltuna. Kylmä juoma on raikasta, mutta hieman
keinotekoinen maku tästä kuitenkin pistää läpi. Makeuttakin juomaan kaipaisi hieman lisää. SAY Mojito sisältää myös vodkaa, joka ei ihan
normaalisti taida mojitoon kuulua... Kannattaa siis sekoitella Mojitot alusta asti ihan itse. Maku on aivan toista luokkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-