maanantai 6. elokuuta 2012

Vadelmalikööri


Vadelmasadosta näyttäisi tänä vuonna tulevan runsas. Ainakin omat Muskoka -pensaat ovat marjoja täynnä. Jos kaikkia vadelmia ei viitsi tehdä hilloksi tai mehuksi, pakastaa tai käyttää tuoreenaan, on likööri yksi mainio vaihtoehto. Vadelmalikööri on hyvää ja herkullisen punaista. Kannattaa tehdä likööriä vähän reilumminkin, ja antaa vaikkapa jouluna lahjaksi muiden ruokalahjojen ohella.

Vadelmalikööri

1 l vadelmia
3 dl maustamatonta viinaa
3 - 4 dl tomusokeria

Laita aurinkoisella säällä kerätyt, puhdistetut vadelmat kannelliseen lasitölkkiin ja kaada alkoholi päälle. Sulje kansi ja ravista. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä pari viikkoa silloin tällöin ravistaen. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee nesteeseen. Anna liemen maustua vielä kuukaudenpäivät sitä silloin tällöin liikutellen. Siivilöi marjat pois juomasta. Pullota. Säilytä 10 asteen lämpötilassa. Varastoi vähintään jouluun asti, mielellään pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-