Sitruunaiset leivonnaiset on ihania! Tämä torttu on melkolailla makeaa, mutta sen vuoksi myöskin riittoisaa, kun kahvin kanssa riittää pieni siivu viemään makean nälän pois.
Sitruunatorttu
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
85 g voita paloiteltuna
1 dl tomusokeria
puolikas sitruunan kuori raastettuna
puolikas munankeltuainen vatkattuna
1,5 rkl maitoa
Täyte:
4 munankeltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1 dl sitruunasta puristettua mehua
Sokeroidut sitruunaviipaleet:
2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 sitruuna
Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää muut ainekset. Painele taikina
kokoon jauhotetulla alustalla. Anna levätä jääkaapissa 30 min. Voitele
20 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikina n. 5 mm:n paksuiseksi ja vuoraa
sillä vuoan pohja ja reunat. Pistele pohja haarukalla, peitä
leivinpaperilla ja leivontaherneillä. Paista pohjaa 180-asteisessa
uunissa n. 25 min. Ota pois uunista, poista herneet ja leivinpaperi.
Sekoita keskenään keltuaiset, kondensoitu maito sekä sitruunamehu.
Levitä seos vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa n. 10 -
15 min. Jäähdytä. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Pese sitruuna
hyvin ja viipaloi ohuehkoiksi siivuiksi. Lisää siivut sokeriliemeen ja
keitä 10 min. Ota kattila liedeltä ja anna siivujen jäähtyä liemessä.
Nosta jäähtyneet sitruunaviipaleet lautaselle talouspaperin päälle
hetkeksi, jotta ylimääräinen neste poistuu siivuista. Koristele
jäähtynyt sitruunatorttu sokeroiduilla sitruunaviipaleilla.
Onpa kaunis kuva! Näyttää tosi herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos! On hyvää!:)
PoistaIhana torttu, sitruuna on niin hyvää :)
VastaaPoistaSitruunoista saa ihania leivonnaisia.:)
PoistaOi tää kuulostaa ihanan raikkaalta! Ja näyttää herkulta :-)
VastaaPoistaKiitos!:) Ihanaa on, sitruunaista ja makeaa.:)
Poista