keskiviikko 22. elokuuta 2012

Sitruunatorttu


Sitruunaiset leivonnaiset on ihania! Tämä torttu on melkolailla makeaa, mutta sen vuoksi myöskin riittoisaa, kun kahvin kanssa riittää pieni siivu viemään makean nälän pois.

Sitruunatorttu

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
85 g voita paloiteltuna
1 dl tomusokeria
puolikas sitruunan kuori raastettuna
puolikas munankeltuainen vatkattuna
1,5 rkl maitoa

Täyte:
4 munankeltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1 dl sitruunasta puristettua mehua

Sokeroidut sitruunaviipaleet:
2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 sitruuna

Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää muut ainekset. Painele taikina kokoon jauhotetulla alustalla. Anna levätä jääkaapissa 30 min. Voitele 20 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikina n. 5 mm:n paksuiseksi ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Pistele pohja haarukalla, peitä leivinpaperilla ja leivontaherneillä. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 25 min. Ota pois uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Sekoita keskenään keltuaiset, kondensoitu maito sekä sitruunamehu. Levitä seos vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa n. 10 - 15 min. Jäähdytä. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Pese sitruuna hyvin ja viipaloi ohuehkoiksi siivuiksi. Lisää siivut sokeriliemeen ja keitä 10 min. Ota kattila liedeltä ja anna siivujen jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet sitruunaviipaleet lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen neste poistuu siivuista. Koristele jäähtynyt sitruunatorttu sokeroiduilla sitruunaviipaleilla.

6 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kuva! Näyttää tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Ihana torttu, sitruuna on niin hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Oi tää kuulostaa ihanan raikkaalta! Ja näyttää herkulta :-)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-