Useimmiten meillä leivotaan omenapiirakkaa raparperipiirakan tapaan piimäpohjaisena, mutta myös tätä jogurttitäytteistä omenapiirakkaa tulee paljon tehtyä. Täyte tekee piirakasta entistä mehevämpää.
Jogurtti-omenapiirakka
Pohja:
75 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 600 g omenoita
kanelia
2 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 - 1 1/5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl sitruunamehua
Sekoita keskenään sulatettu voi, sokeri ja
kananmuna. Lisää maito ja keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita taikina
nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Levitä taikinan
päälle kuoritut ja viipaloidut omenat. Ripottele pinnalle kanelia.
Sekoita jogurtti, ruokakerma ja kananmuna sekaisin. Makeuta seos maun
mukaan sokerilla, ja lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada seos
vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 - 50
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-