keskiviikko 22. elokuuta 2012

Jogurtti-omenapiirakka


Useimmiten meillä leivotaan omenapiirakkaa raparperipiirakan tapaan piimäpohjaisena, mutta myös tätä jogurttitäytteistä omenapiirakkaa tulee paljon tehtyä. Täyte tekee piirakasta entistä mehevämpää.

Jogurtti-omenapiirakka

Pohja:
75 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 600 g omenoita
kanelia
2 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 - 1 1/5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl sitruunamehua

Sekoita keskenään sulatettu voi, sokeri ja kananmuna. Lisää maito ja keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Levitä taikinan päälle kuoritut ja viipaloidut omenat. Ripottele pinnalle kanelia. Sekoita jogurtti, ruokakerma ja kananmuna sekaisin. Makeuta seos maun mukaan sokerilla, ja lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada seos vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 - 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-