Alkumaljoiksi sekoittelemani raikkaat Mustaherukka-Mojitot aloittivat ruokailun.
Alkuruoka määräytyi perjantai-iltana poimitun kanttarellikorillisen mukaan.
Eli alkuruoaksi keiteltiin tietenkin runsaasti kanttarelleja sisältävää kermaista keittoa.
Kermainen kanttarellikeitto
25 g voita
1 sipuli
5 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
4 dl kermaa
jauhettua valkopippuria
tuoretta persiljaa
Sulata kattilassa voi, ja kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää sienet ja kypsennä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vähitellen kasvisliemi sekä kerma. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta keitto valkopippurilla ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa.
Tuoreita rapuja ei lähdetty kaupungista tähän hätään metsästämään, joten söimme pakastettuja jokirapuja. Perjantaina keitin ravuille mausteliemen, missä ravut saivat sulaa vuorokauden. Pakasteravut olisivat sellaisenaankin sulatettuina syötävissä, mutta uuden liemen keittäminen parantaa niiden makua ja pakasteravuistakin tulee tosi maukkaita.
Rapuja syötiin paahtoleivän kanssa. Paahtoleiville siveltäväksi valmistin yrttivoita.
Yrttivoi
100 g voita
n. 1 dl tuoretta tilliä, persiljaa ja valkosipuli-ruohosipulia hienonnettuna
Sekoita huoneen lämmössä pehmenneeseen voihin hienonnetut yrtit. Jaa voi kahteen silikoniseen muffinivuokaan, ja nosta jääkaappiin jähmettymään ja maustumaan. Poista yrttivoit vuoista ja tarjoile paahtoleivän ja rapujen kera.
Rapuleipien askartelun lomassa syötiin myös fetajuustosalaattia.
Fetajuustosalaatti
pari erilaatuista salaattia
kurkkua
erivärisiä kirsikkatomaatteja
sipulia
fetajuustoa
pieniä kapriksia
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
Provencen yrttisekoitusta
Revi/paloittele lautasille salaatit. Paloittele salaatin joukkoon kurkkua ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, ja fetajuusto kuutioiksi. Ripottele salaatin pinnalle kapriksia sekä mausteet, ja pirskottele kastikkeeksi sitruunamehua sekä oliiviöljyä.
Ruokajuomana nautittiin Cono Sur Riesling -valkoviiniä. Kuiva ja runsaan sitruksinen viini sopi ravuille hyvin.
Kuva: Alko |
Rapujen kanssa piti tietenkin myös ottaa välillä kirkasta viinaa jääkylminä snapseina.
Illan jo hämärtyessä täyteläisen kermainen Lemon Posset tuoreilla puutarhavadelmilla sekä pensasmustikoilla päätti aterian.
Kanssaruokailijan toteamus jälkiruokia lusikoidessamme oli paljon puhuva:
"Miten voikaan ruoka olla niin hyvää...".
Oi, ihanalta näyttää! Kyllä kelpasi tuollaisissa rapujuhlissa olla mukana...ja noissa ihanissa puitteissa. Ihana tuo teidän huvimaja!
VastaaPoistaKiitos!:) Hyvää ruokaa hyvässä seurassa.;) Huvimajassa on mukava viettää iltoja, vaikka pikkaisen pieni se on. Tai ainakin tarvittaisiin hieman isompi pöytä, että saisi kaiken hyvin sopimaan.;) Pirttikaluston jostain jos löytäisi edullisesti...
PoistaIhana menu! Ja kuvat ovat kauniita!
VastaaPoistaKiitos!:) Kaikki oli hyvää ja suht nopeatekoistakin vielä. Suurin työ oli rahdata kaikki huvimajaan ja taas takaisin sisälle.;) Kuvaaminen tuolla pienessä tilassa on aika hankalaa, mutta ihan kohtuullisesti kuvatkin onnistui.:)
PoistaOih... tuon pöydän ääreen minäkin olisin mielelläni istunut!! Ihania herkkuja!! Tuota lemon possettia pitäisi kyllä kokeilla!
VastaaPoistaKiitos!:) Ihanaa oli lauantai-ilta viettää herkkupöydän ääressä.:) Kokeile ihmeessä lemon possettia! Se on hyvää! Helposti saa upean jälkiruoan. Jos hyytymisaikaa ei lasketa, valmistamiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti. Itsekin tein possetit aamukahvin lomassa.;)
PoistaVoi mitkä herkut olet tehnyt kesteihin...kaikki näyttää kertakaikkisen herkulliselta ihan näin kuvienkin välityksellä.
VastaaPoistaKiitos!:) Kaikki oli hyvää, ja kaiken sai myös tosi nopeasti ja vaivattomasti valmistettua. Kiva, kun ei aina mene ensin koko päivä keittiössä.:)
PoistaLuprs. Tääl yks martta ihailee sun aikaansaannoksias vesi kielellä... Maistui varmaan teillekin!
VastaaPoistaMaistui, maistui!:D Kaikki tuli syötyä viimeistä murua myöten.;)
Poista