keskiviikko 15. elokuuta 2012

Puolukkatuoremehu


Puolukoita näyttäisi tulevan hyvin. Ainakin omilla puolukkapaikoilla rahkileita on paljon, marjat ovat isoja ja niitä on tertuissa paljon. Vielä vain saa hetken odotella puolukoiden kypsymistä, vaikka aurinkoisemmilta paikoilta niitä onkin jo voinut vähän maistella.

Puolukoita pitääkin tänä vuonna poimia oikein urakalla. Viime syksynä tein noin 20 litrasta puolukoita tuoremehua, ja raikas mehu loppui alta aikayksikön. Tänä vuonna mehua pitääkin tehdä sitten entistä enemmän. Puolukkatuoremehu on niin hyvää! Mehusta jäävää survosta ei kannata heittää pois, vaan sen voi hyödyntää vaikka leivonnassa tai puuron keitossa.

Puolukkatuoremehu

4 l puolukoita
2 - 2,5 l kylmää vettä
25 g sitruunahappoa
1 - 1,5 kg sokeria

Survo puolukat ja lisää joukkoon vesi, johon on sekoitettu sitruunahappo. Seisota viileässä noin kaksi vuorokautta. Valuta seos siivilän läpi. Lisää mehun joukkoon sokeri, ja sekoita kunnes sokeri kunnolla liukenee. Pullota mehu puhtaisiin lasipulloihin ja säilytä viileässä. Mehua voi juotaessa laimentaa tarvittaessa vedellä. Mehu sopii mm. janojuomaksi, alkoholidrinkkeihin, hyytelökakkuihin kiilteeksi jne.

2 kommenttia:

 1. Sitruunahapon tilalle olen käyttänyt kolmen sitruunan kuoren ja mehun/8l puolukoita. Tulee todella hyvä mehu ja säilyy läpi talven kellarissa.
  Sitruunat on vain harjattava hyvin ennen raastamista. Suosittelen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee hyvä mehu, kun sitruunakin on luonnollisessa muodossaan. Kiitos vinkistä! Täytyy ensi syksynä tehdä tälläkin tavalla.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-