Puutarhavadelmia vain tulee ja tulee, ja jotain marjoista piti taas kehitellä. Keittelin sitten muutaman purkillisen marmeladia. Pöydällä pyöri yksi kokonainen appelsiini sekä kuoreton appelsiini lettuilun jäljiltä, joten päästäkseni niistäkin eroon, käytin nekin marmeladiin. Valmis marmeladi on herkullista. Vadelmat vie marmeladissa voiton, mutta kyllä appelsiinikin maistuu. Joskus voisikin vielä tehdä marmeladia niin, että laittaa reilummin appelsiineja vadelmiin nähden...
Appelsiini-vadelmamarmeladi
1 kg vadelmia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin puserrettu mehu
1 appelsiinin kalvoton hedelmäliha
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Mittaa kattilaan vadelmat. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Puserra toisesta appelsiinista joukkoon mehu, leikkaa toisesta appelsiinista hedelmäliha kalvoistaan ja leikkaa hedelmäliha pienemmiksi paloiksi. Lisää kattilaan hillo-marmeladisokeri ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Keitä seosta 3 - 5 minuuttia. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto. Anna marmeladin jäähtyä noin puoli tuntia ja purkita sitten puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-