torstai 9. elokuuta 2012

Mustikkatorttu (kaurapohjainen)


Kaurapohjainen torttu on helppo- ja nopeatekoinen, ja tosi hyvää!

Mustikkatorttu

Pohja:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1/2 - 1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle mustikat. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Paista 175 -asteisen uunin keskitasolla n. 35 - 45 min., eli kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-