Kaurapohjainen torttu on helppo- ja nopeatekoinen, ja tosi hyvää!
Mustikkatorttu
Pohja:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1/2 - 1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää
kananmuna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä
taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle
mustikat. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se
marjojen päälle. Paista 175 -asteisen uunin keskitasolla n. 35 - 45
min., eli kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-