Omenapuissa alkaa jo varhaisimmat lajikkeet kypsyä, ja mikäpä sen parempi tapa säilöä omenoita kuin keitellä niistä hilloa. Puhtaita
kotimaisia omenoita on turha hilloa varten edes kuoria. Soseutettaessa kuoret
kuitenkin menevät ihan hienoksi ja kuoret antavat hilloon vain lisää
väriä. Omenat soseutan hilloihin helposti ja nopeasti sauvasekoittimella.
Mausteinen omenahillo
1 kg omenoita
2 dl vettä
400 - 600 g hillosokeria
jauhettua kanelia
jauhettua inkivääriä
vaniljasokeria
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa
omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot kattilaan ja lisää vesi. Keitä,
kunnes omenalohkot pehmenevät. Soseuta omenat. Lisää hillosokeria maun
ja omenoiden happamuuden mukaan, ja mausta hillo kanelilla, inkiväärillä
ja vaniljasokerilla. Kiehauta hillo, ja jos pinnalle nousee vaahtoa,
kuori se pois. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
Kuva: Fiskars |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-