Myslin teko on nopeaa ja helppoa, ja itse tehtynä saa juuri sellaisen sekoituksen kuin haluaa. Omatekoisessa myslissä pystyy myös säätelemään sokerin ja rasvan määrää halutunlaiseksi. Meillä mysliä syödään jogurtin kera, ja välillä myös omatekoisen viilinkin kanssa.
Marjaisa mysli
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruishiutaleita
1 1/2 dl ruisleseitä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelirouhetta
n. 1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 - 2 tl kanelia
1 - 2 tl neilikkaa
1 - 2 tl muskottikukkaa
1 1/2 VALO 24 h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukkaa/luomu
1 ps Pirkka Marja-gojimarjasekoitusta
n. 2 dl Strawberry Flakes -pakastekuivattuja mansikkalastuja
Sekoita keskenään kaura- ja ruishiutaleet,
ruisleseet, auringonkukan siemenet, kookoshiutaleet sekä mantelirouhe.
Mausta jauhetulla kanelilla, neilikalla ja muskottikukalla. Sekoita
hyvin joukkoon juokseva hunaja sekä rypsiöljy. Levitä mysliseos
tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa
190-asteessa n. 15 minuuttia. Sekoita useamman kerran paahtamisen
aikana, jotta mysliseos paahtuu tasaisesti, eikä kärvähdä. Anna
paahtuneen mysliseoksen jäähtyä, ja lisää sitten joukkoon puolukkainen
pellavarouhe, marjasekoitus sekä mansikkalastut. Säilytä mysli
ilmatiiviissä purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-