torstai 23. elokuuta 2012

Hirvi-wallenberg


Hirvenliha tekee meillä yleensä kauppansa vain käristyksen muodossa tai sitten jauhettuna possun kanssa pihveissä ja lihapullissa. Kokeilin kuitenkin Etiketti -lehdessä pari vuotta sitten ollutta hyvältä kuulostavaa wallenberg -reseptiä. Hirvenliha olikin näin valmistettuna mehevää eikä kaivannut ollenkaan rasvaisempaa possua joukkoonsa. Wallenbergien lisukkeeksi tein rakuunaperunoita sekä suppilovahveromuhennosta. Vähärasvaista (=kuivempaa) lihaa pelkäävälle lihansyöjälle annos maistui sen verran hyvin, että näitä pihvejä on lupa tehdä toistekin.

Hirvi-wallenberg
(4 isoa tai 8 pientä pihviä)

n. 500 g hirven sisäpaistia tai hirvenfileetä
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
suolaa
mustapippuria myllystä
korppujauhoja
voiteluun öljyä tai voisulaa
paistamiseen voita

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Soseuta ne kerman ja keltuaisten kanssa kulhossa tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita massa jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele paistinlasta ja rengasmuotti. Laita lastan päälle muotti ja täytä hirvenliha-massalla. (Voit myös muotoilla pihvit öljytyin käsin. Taikina on löysää, joten käsin muotoillen se voi olla hankalaa.) Nosta pihvi korppujauhoihin. Poista muotti ja levitä jauhoja tasaisesti pihvin ympärille. Jatka samaan tapaan. Paista pihvit pannulla voissa kauniin ruskeaksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Pihvit saavat jäädä hieman punertaviksi sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-