sunnuntai 19. elokuuta 2012

Grillatut nektariinit hunajaisella karamellikastikkeella


Eilen illalla grillailtiin pitkästä aikaa vähän pidemmän kaavan mukaan alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan ruokaviineineen. Vaikka vatsat oli jo muista ruoista aivan täynnä, jälkiruokakippojen tyhjentäminen ei kuitenkaan tuottanut ongelmia. Jälkiruoka oli aivan napakymppi! Nektariineille tekemästäni kastikkeesta tuli aivan taivaallista ja mehukkaat ja makeat nektariinit sekä vaniljajäätelö oli kastikkeen kanssa äkkiä syöty.


Grillatut nektariinit & hunajainen karamellikastike

4 tuoretta, kypsää nektariinia
Hunajainen karamellikastike:
50 g voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta

Halkaise nektariinit puoliksi ja poista kivet. Grillaa nektariineja muutaman minuutin ajan, niin että ne saavat vähän paistoväriä pintaan. Valmista kastike. Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon hunaja ja fariinisokeri. Sekoita voimakkaasti ja lämmitä, kunnes fariinisokeri on sulanut kunnolla joukkoon. Ota kattila liedeltä ja mausta kastike vaniljauutteella. Anna kastikkeen jähtyä pieni hetki ja tarjoile sitten grillattujen nektariinien sekä vaniljajäätelön kera.

9 kommenttia:

  1. En ole koskaan syönyt grillattuja nektariineja, mutta näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tämä oli todella hyvää. Nektariinit grillaantuu nopeasti. Maku niissä ei kauheasti muutu. Kunhan lämpenevät ja saavat väriä pintaan. Tuota kastiketta pitää jatkossa hyödyntää muuallakin.;)

      Poista
  2. Nektariinit ovat minusta grillattuina parempia kuin sellaisenaan syötynä. Olen tämän tyylistä jälkiruokaa tehnyt ja kovasti pidimme. Tosin paistelin nektariinit pannulla ja tarjoilin karamellikastikkeessa. Hyvää oli mm. omenoista tehtynä. Täydellistä juuri vaniljajäätelön kera! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nektariinit ovat nyt tänä kesänä olleet todella makeita ja mehukkaita, paljon on tullut syötyä ihan sellaisenaan. Kiva oli kuitenkin kokeilla myös grillattuna, ja varmasti tulee toistekin grilliin niitä nakattua.:) Omenoita minäkin olen pannulla paistaen karamellisoinut, ja vaniljajäätelölle tällaiset on mitä parhain lisuke.:)

      Poista
  3. Oi oi... tässähän olisi minulle sopiva jälkkäri!! Piirakassa olen nektariineja käyttänyt, mutta grillissä en ole testannut... siis testaamaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaamaan vaan!:) Nektariinit on ihania ja grillissä niistä saa mukavan lämpimän jälkiruoan.

      Poista
  4. Ihana ohje. Ja kiva kun jatkan blogin pitämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Oli niin ihanaa, että pitää kohta taas tehdä.

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, tällä hurmattiin viikonlopun vieraat ja oli siis niin hyvää että oksat pois! Oma kuvani kyseisestä herkusta on valitettavasti tosi surkea olosuhteista johtuen.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-