tiistai 31. heinäkuuta 2012

Paahdetut muussipotut


Näitä muussattuina paahdettuja perunoita on tullut silloin tällöin tehtyä, ja ne ovatkin hyvä lisuke niin liha- kuin kalaruuille. Internetin ihmeellisestä maailmasta näihin löytyy paljon ohjeita esim. hakusanalla 'roasted smashed potatoes'. Tällä tavalla valmistettuna uuniperunoista tulee todella maukkaita, ja vaihtelua näihin saa hyvin eri mausteilla ja yrteillä. Tällä kertaa meillä mentiin näillä mausteilla, mutta esim. yrteistä rosmariini ja timjami sopivat mainiosti perunoille.

Paahdetut muussipotut

ruokaöljyä
keitettyjä perunoita kuorineen
merisuolaa myllystä
savustettua paprikajauhetta
rakuunaa
mustapippurirouhetta

Aseta keitetyt perunat uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Murskaa perunat esim. muusisurvimella. Pirskottele päälle ruokaöljyä. Rouhi perunoiden päälle merisuolaa myllystä. Ripottele pinnalle savustettua paprikajauhetta, rakuunaa sekä mustapippuria. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja ovat rapsakoita.

2 kommenttia:

  1. Mainio nimi tällä uudella blogillasi!! :)
    Nam, herkullinen uudenlainen resepti perunoille.. Testiin menee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Hankalaa oli nimen keksiminen, kun ruokablogeja on jo niin mahdottoman paljon ja kaikki hyvät nimet käytössä. Tämä vanha mainoslausahdus sitten vihdoin näytti olevan sopivasti vapaana. Perunoista tulee tosi hyviä näin, ja maustaa voi oman maun mukaan. Kannattaa testata!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-