Kasvisten ja pihvien lisäksi on mukava grillata myös erilaisia vartaita. Usein vartaisiin päätyy lohta, ja tänä kesänä meillä on muutamaan otteeseen grillattu mausteisia sriracha-lohivartaita. Lohen lisäksi vartaisiin tulee ananasta. Lohi- ja ananaspalojen annan marinoitua ennen grillausta. Sitten ainekset pujotellaan varrastikkuihin ja grillaamaan. Lohi kypsyy nopeasti, joten aktiivista valmistusaikaa vartaisiin ei paljon kulu. Sriracha-lohivartaiden seuraksi voi keittää vaikka riisiä tai tarjota vartaat salaatin kera.
Sriracha-lohivartaat
n. 1 kg merilohifileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk ananaskuutioita
2 valkosipulin kynttä
3 rkl sriracha-kastiketta
3 rkl soijakastiketta
3 rkl juoksevaa hunajaa
Lisäksi:
seesamin siemeniä
tuoretta korianteria
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi. Mausta kuutiot suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita joukkoon sriracha-kastike, soijakastike ja hunaja. Valuta ananaspurkista liemi ja laita lohi- ja ananaskuutiot kannelliseen rasiaan. Kaada päälle sriracha-kastike ja anna marinoitua muutama tunti. Pujottele lohi- ja ananaskuutiot varrastikkuihin ja grillaa, kunnes pinta saa väriä ja lohi on kypsää. Ripottele vartaiden päälle seesamin siemeniä ja korianterin lehtiä.
Olipa todella maukkaita! Ja nopeita tehdä. Takuuvarmasti tehdään uudelleenkin!
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui.:)
Poista