perjantai 12. kesäkuuta 2020

Varhaisperunavartaat

Nestemäinen sitruunasuola saatu Culinaristit.comilta.


Viikonloppuna grillasin merilohifileen seuraksi varhaisperunavartaita. Tein vartaita jo edellisenäkin päivänä naudan entrecote-pihvien lisukkeeksi, mutta koska vartaista tuli niin hyviä, niitä toivottiin myös seuraavana päivänä kalan kanssa. Ja nämä varhaisperunavartaat sopivat yhtä hyvin sekä kalan että lihan kanssa. Varhaisperunavartaat keitetään ensin napakan kypsiksi. Sitten perunat pujotellaan vartaisiin ja pyöräytetään valkosipulilla ja mustapippurilla maustetussa öljyssä. Vartaita grillataan, kunnes perunoissa on kauttaaltaan hyvä, ruskistunut pinta, ja viimeisen silauksen varhaisperunavartaille antaa nestemäinen sitruunasuola. Nestemäisen sitruunasuolan sijaan kannattaa varhaisperunavartaille kokeilla myös vaikka nestemäistä tryffelisuolaa, jos vartaille haluaa vähän vaihtelua.

Varhaisperunavartaat

n. 800 g varhaisperunoita
1/2 dl ruokaöljyä
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 tl mustapippuria myllystä
Liquid Salt Sitruuna -suolasuihketta
ruohosipulia

Pese varhaisperunat hyvin ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä ja pujota ne sitten grillivartaisiin. Jos käytät puisia vartaita, liota vartaita ensin vedessä. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita ruokaöljyn joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuri ja sivele öljy vartaille. Grillaa vartaita niitä välillä käännellen, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Ota vartaat grillistä ja suihkuta niille vielä nestemäistä sitruunasuolaa. Ripottele pinnalle lopuksi hienonnettua ruohosipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-