maanantai 15. kesäkuuta 2020

Raparperi-kaurapaistokset grillissä


Grillissä valmistuu hyvin koko ateria. Myös makeat jälkiruoat. Koska raparperit ovat parhaimmillaan, valmistin meille grillikauden käynnistyessä grillissä raparperi-kaurapaistokset. Pienissä valurautaisissa blinipannuissa saa tehtyä sopivan kokoiset annokset, ja pannut voi huoletta laittaa grilliin. Raparperi-kaurapaistokset voi tehdä myös vaikka foliovuoissa, tai yhtenä isona annoksena, joka vain sitten jaetaan syöjille. Näistä ainesmääristä tulee annokset kahdelle, mutta tuplaa määrät tarvittaessa sen mukaan miten paljon ruokailijoitakin on. Hapokkaan makea, lämmin raparperi-kaurapaistos maistuu ihanalle vaniljajäätelön kanssa.

Raparperi-kaurapaistokset grillissä
(2 annosta)

4 dl raparperikuutioita
2 rkl raakaruokosokeria
ripaus kanelia
50 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl raakaruokosokeria

Sekoita raparperikuutioihin 2 ruokalusikallista raakaruokosokeria ja ripaus kanelia. Jaa raparperikuutiot valurautaisiin blinivuokiin tai vaikka foliovuokiin. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja raakaruokosokeri. Jaa kauraseos vuokiin raparperikuutioiden päälle. Kuumenna grilli ja laita paistokset grilliin. Grillaa 20 - 30 min., kunnes raparperi on pehmennyt. Anna hetki jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön kera.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on hyvää! Raparperi antaa hyvän kirpeyden makealle jälkiruoalle.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-