keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Foliossa grillattu merilohifilee

Fleur de Sauvignon -merisuola saatu Culinaristit.comilta.


Sain viime viikolla vihdoin siivottua sekä grillikatoksen että huvimajan kesäkuntoon, joten grillikausikin saatiin viikonloppuna vihdoin käyntiin. Ja kun vihdoin grillaamaan päästiin, grillattiin joka päivä useampaakin herkkua. Viikonlopun aikana grillattiin niin pihviä, kalaa kuin kanaakin, tietenkin kasviksia sekä myös vähän makeaakin jälkiruoaksi. On se vain yksi kesän parhaita puolia, ulkona kokkaaminen ja grillissä valmistunut maukas ateria.


Sain Culinaristit.comilta testattavakseni Blanc Sauvignon -valkoviinillä marinoitua merisuolaa, joka sisältää 94 % merisuolaa, 5 % valkoviiniä, 1 % yrttejä ja aromia, ja jonka väri tulee mustekalan musteesta. Grillasin merilohifileen, jonka suolasin valkoviinisuolalla, ja maustoin mustapippurilla ja valkosipulilla. Fileen grillasin foliopaketissa ja pakettiin fileen kanssa laitoin myös tilliä ja sitruunaa. Yksinkertaiset lohelle sopivat maut, ja valkoviinisuola antoi fileelle lisää makuvivahdetta. Folion sisällä merilohifilee kypsyi meheväksi. Foliossa grillatun merilohifileen seuraksi grillasin varhaisperunavartaita ja vihreää parsaa. Lisäksi tein tomaatti-mozzarellavartaita. Herkullinen kesäateria oli siinä!


Foliossa grillattu merilohifilee

n. 1 kg merilohifilee
Fleur de Sauvignon -merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 - 3 valkosipulin kynttä
nippu tilliä
2 sitruunaa

Lisäksi:
foliota

Ota pöydälle päällekkäin 2 pitkää folioarkkia. Asettele päälle reilusti tillin oksia sekä yhden sitruunan siivut. Nosta päälle merilohifilee nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle Fleur de Sauvignon -merisuolaa (käytä varovaisemmin kuin normaalisuolaa, maku on voimakas) sekä rouhi myllystä mustapippuria. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna. Ripottele hienonnettu valkosipuli fileen pinnalle. Lisää päälle vielä tilliä sekä  toisen sitruunan siivut. Ota vielä 2 pitkää folioarkkia ja peitä filee. Sulje folioiden reunat hyvin pakettiin. Nosta foliopaketti kuumennettuun grilliin ja grillaa n. 20 - 30 min., kunnes filee on mehevän kypsää. Avaa paketti varoen, koska höyry on kuumaa.2 kommenttia:

 1. Kaikenlaiset kesäruuat ovat pikkuhiljaa vallanneet ensin kaupan ostoskärryssä tilaa, sitten niistä tulee monenlaisia kesäherkkuja.
  Mukavia kesäpäiviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Paljon ihania kasviksia ja vähän lihaa ja kalaa. Ja kunpa kohta saataisiin kotimaisia mansikoita. Kiitos samoin!

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-